Streetball 2019. vertikal.
banner sezame okoliš
Radio Daruvar

Pobratimili se DVD Dobrovac i DVD Stara Jošava

19.02.2019. 15:12 | 558 pregleda | Vijesti

DVD Dobrovac i DVD Stara Jošava potpisali su Povelju o bratimljenju, čime je okrunjena suradnja između ova dva dobrovoljna vatrogasna društva. Povelju je potpisao Dalibor Saher u ime DVD-a Stara Jošava, dok je u ime DVD-a Dobrovac ovaj dokument potpisao Zdenko Poletto. Prvi dio Povelje o bratimljenju potpisan je prilikom održavanja skupštine dobrovačkih vatrogasaca, dok je drugi dio Povelje potpisan prilikom nedavno održanog druženja članova ovih dvaju društava u Staroj Jošavi.

Piše:
Matija Kulhavi

Kako smo doznali od predsjednika DVD-a Dobrovac Zdenka Poletta, prijateljstvo Dobrovoljnih vatrogasnih društava Stara Jošava i Dobrovac traje već nekoliko godina, a sad je okrunjeno i Poveljom o bratimljenju.

Posredstvom DVD-a Dobrovac, članovi Vatrogasnog društva iz Stare Jošave, od nedavno su bogatiji za dobro očuvano polovno vatrogasno vozilo marke TAM T80. Vatrogasno vozilo u sebi nosi rezervoar s 500 litara vode, pumpu visokog tlaka, prostor za opremu i duplu kabinu, a kao znak dobre suradnje i prijateljstva, DVD Dobrovac, čelnicima društva u Staroj Jošavi poklonilo je i agregat za električnu energiju, nekoliko običnih mlaznica i kacige za požare otvorenog prostora.

Kako nam je rekao predsjednik Poletto, suradnja će se nastaviti i u budućnosti.