banner sezame okoliš
Streetball 2019. vertikal.
Medianno
HRVATSKI DOM U Pakracu

LiDraNo 2019 – otvorena smotra literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika naše županije

19.02.2019. 11:56 | 937 pregleda | Vijesti

U vrijeme svih modernih tehnologija, na Lidranu, koji se ove godina održava u Pakracu, učenici i njihovi nastavnici-mentori vraćaju nas na ono osnovno, što ni jedna tehnologija ne može zamijeniti – lijepu riječ, tekst, čitanje i govor.“, istaknuo  je požeško-slavonski dožupan Vedran Neferović prigodom otvaranja Lidrana 2019., smotre kulturološkog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije, čiji je domaćin pakračka Osnovna škola „Braće Radić“ i koje se održava u školskoj zgradi te multifunkcionalnom objektu Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“.

Piše:
Matija Kulhavi

Prigodom same ceremonije otvaranja u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“, okupljene je pozdravila ravnateljica OŠ „Braće Radić“ Sanja Delač istaknuvši kako joj je iznimno drago što se ova smotra održava u školskoj godini u kojoj se ujedno obilježava i 140 godina organiziranog školstva u Pakracu te pola stoljeća od završetka izgradnje „nove“ školske zgrade.

Upravo tim značajnim obljetnicama školstva u Pakracu bio je posvećen i dio programa prilikom otvorenja u kojem su nastupili članovi dramske sekcije pakračke osnovne škole Nina Babojelić, Marko Barać, Antonia Kiš, Ema Kozić i Ana Pierobon. Osim njih, publiku je razveselio i nastup članova plesne sekcije nižih razreda, kao i nastup velikog zbora osnovne škole.

Na današnjem Lidranu koji se održava u Pakracu sudjeluje sveukupno 222 sudionika, 46 mentora i 176 učenika osnovnih i srednjih škola s područja naše županije. Svi sudionici predstavit će svoje stvaralaštvo iz dramskog-scenskog, literarnog i novinarskog izraza, a oni najuspješniji plasirat će se za regionalnu smotru.