banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
ŽUPAN I GRADONAČELNIK POSJETILI I DARIVALI PRVO NOVOROĐENO DIJETE U 2019. GODINI

Lipičanka Mia Kelemen prva je ovogodišnja beba rođena u pakračkom rodilištu

02.01.2019. 12:24 | 2105 pregleda | Vijesti

Dežurni tim rodilišta Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana 1. siječnja u 18:35h porodio je malenu Miu Kelemen, koja je nakon poroda imala 3550 g i 51 cm, kao prvo dijete u obitelji Vedrana Kelemena i Vedrane Molnar. S obzirom na to kako je malena Mia prvo dijete rođeno u novoj 2019. godini u pakračkom rodilištu, majku Vedranu i prvu ovogodišnju lipičku bebu posjetili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, lipički gradonačelnik Vinko Kasana te zamjenik pakračke gradonačelnice Marijan Širac u pratnji ravnateljice pakračke bolnice Marine Major.

Piše:
Matija Kulhavi

Članovi dežurnog tima pakračkog rodilišta predvođeni dr. med. spec. ginekologije Veliborom Travicom upoznali su požeško-slavonskog župana Tomaševića, lipičkog gradonačelnika Kasanu i zamjenika pakračke gradonačelnice Širca s roditeljima prvog djeteta rođenog u 2019. godini. Tom su prilikom uvaženi posjetitelji bebinim roditeljima uputili iskrene čestitke te darivali majku s cvijećem i prikladnim poklonima za prvo novorođeno dijete u ovoj godini u pakračkoj bolnici, a ravnateljica Major uručila im je i prigodni poklon predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Tijekom razgovora ravnateljica pakračke bolnice Marina Major upoznala je župana, gradonačelnika i zamjenika gradonačelnice s radom bolnice te posebno s radom Odijela za porodništvo i ginekologiju istaknuvši kako je u rodilištu tijekom 2018. godine rođeno 425 beba, šest manje nego godinu ranije. Inače, u rodilištu OŽB Pakrac rađaju se djeca s područja nekoliko županija, uz Požeško-slavonsku i nekoliko susjednih županija oko pakračko-lipičkog područja, a rodilište od 2011. godine nosi status "Rodilište-Prijatelj djece".

Malena Mia prva je ovogodišnja rođena beba s područja Lipika, a valja podsjetiti kako u sklopu pronatalitetnih mjera Grad Lipik izdvaja naknade za novorođenu djecu (za prvo dijete 1.000 kn, drugo dijete 2.000 kn i treće dijete 3.000 kn) te svaka novorođena beba prilikom podnošenja zahtjeva za jednokratnu pomoć dobiva deset paketa pelena i poklon s odjevnim predmetima.