banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
RAZGOVARALI O DALJNJOJ SURADNJI U 2019.

Prijam Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskoga rata HUMS-a u Vojnome ordinarijatu

31.12.2018. 16:51 | 930 pregleda | Vijesti

Ovih božićnih blagdana za predstavnice Hrvatske udruge medicinskih sestara i Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskoga rata HUMS-a, upriličen je prijam u Vojnome ordinarijatu u Zagrebu.

Piše:
Krešimir Putrić

Prijam je inicirala Mirna Ignac, članica Izvršnoga odbora Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskoga rata HUMS-a i pripadnica zdravstvenoga sektora GS OS MORH-a. Pozivu se odazvala predsjednica DMSTDR HUMS-a Ljerka Pavković, predsjednica HUMS-a Tanja Lupieri te djelatnica MORH-a Ljiljana Pokrivač.

Sve ih je primio generalni vikar Vojnoga ordinarijata don Marko Medo s kojim su razgovarali o daljnjoj suradnji i o načinima sudjelovanja u aktivnostima koje Vojni ordinarijat provodi u 2019. godini.

Gosti su izrazili želju da članovi HUMS-a sudjeluju na Međunarodnom vojnom hodočašću u Lurd 2019. godine, kao i u programu ljetovanja koje također provodi Vojni ordinarijat u suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske i Glavnim stožerom.

Nakon razgovora izmijeni su prigodni darovi te je generalnome vikaru Medi uručena zahvalnica za dosadašnju suradnju, ali i upućen poziv na dolazak promocije njihove prve knjige o svjedočanstvima medicinskih sestara i tehničara iz Domovinskoga rata u Pakracu.

Po završetku prijma susreli su se s msgr. dr. Jurjem Jezerincem, vojnim biskupom u miru, s kojim su razmijenili iskustva u pomaganju potrebitima iz Domovinskoga rata te si poželjeli obilje mira i dobra u novoj godini.