banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
U organizaciji Episkopije Pakračko-slavonske

Predstavljeno bogatstvo makedonske muzikalnosti

28.12.2018. 22:03 | 751 pregleda | Vijesti

U prostoru pakračke gradske vijećnice unutar kompleksa Janković u četvrtak 27. prosinca građani su uživali u "Večeri makedonske muzike" koja je  održana u organizaciji Pakračko-slavonske episkopije.

Piše:
Matija Kulhavi

U dupkom ispunjenoj pakračkoj gradskoj vijećnici tražilo se mjesto više, a publika, među kojom je bio i episkop pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, divila se bogatstvu makedonske muzikalnosti u izvedbi đakona Nikole Petrovića (solista) i Saše Smiljkovića (harmonika).

U razgovoru s protojerejom – stavroforom Đorđem Teodorovićem, parohom pakračkim, doznali smo kako je 2018. godina donijela novi građevinski napredak na području Episkopije, naročito u obnovi Vladikinog dvora u kojem se uređuje istočno krilo u koje će biti smještena Biblioteka Episkopije Pakračko-slavonske. Također, na Sabornom hramu Svete Trojice u Pakracu uređena je fasada oltarskog dijela, a sljedeći korak je fasada južnog zida hrama. Isto tako, u unutrašnjosti se oslikavaju ikone za ikonostas i izrađuju stasidije, drvene ukrasne stolice koje su smještene uz sjeverni i južni zid hrama.