banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
GRADSKI PUHAČKI ORKESTAR LIPIK I VOKALNI TRIO CONTESSE

Božićnim koncertom u Mramornim kupkama oduševili publiku

16.12.2018. 09:37 | 616 pregleda | Vijesti

Mramorne kupke lipičkih toplica u subotu 15. prosinca bile su mjesto održavanja svečanog božićnog koncerta na kojem se tražilo mjesto više. Jedne od najljepših božićnih skladbi izvodili su članovi Gradskog puhačkog orkestra Lipik i članice Vokalnog tria Contesse, a oduševljena ih je publika nakon svake izvedbe nagradila velikim aplauzom.

Piše:
Matija Kulhavi

U uvodnom dijelu koncerta, dobrodošlicu svim posjetiteljima, djelatnicima i pacijentima Toplica Lipik, kao i građanima Lipika i Pakraca poželjeli su Ljerka Pavković, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra bolnice te ravnatelj Darko Kelemen, koji je istaknuo kako je Gradski puhački orkestar Lipik postao nezaobilazan subjekt predblagdanskih događanja u prosincu te napomenuo kako su im Toplice Lipik bile među prvim domaćinima. Gospodin Kelemen je srdačno pozdravio i članice Vokalnog tria Contesse koje su dodatno osnažile ugođaj božićnog koncerta.

Koncert je započeo nastupom Gradskog puhačkog orkestra Lipik pod ravnanjem profesora Danijela Rajkovića, koji je pred oduševljenom publikom odsvirao božićne pjesme: Feliz Navidad, Jingle Bell rock, Let It Snow, Santa Claus is Coming to Town, Jingle Bells, , Slava Bogu na visini! I na zemlji mir ljudima dobre volje, a pridružile su im se i članice Vokalnog tria Contesse (Kristina Zednik, Ana Kobetić i Marta Filipović) uz voditeljicu profesoricu Teu Siladži koje su otpjevale pjesme Jesu, meine freude, The Prayer, White Christmas, You Raise Me Up, da bi na kraju koncerta zajednički izveli Tihu noć.

Razdragana publika je velikim aplauzom pokazala da je uživala u izvedbi božićnih pjesama, a svi su se složili da bi se ovakvi koncerti trebali češće održavati.

FOTOGALERIJA