banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
MJESNI ODBOR LIPIK

Mjesni odbor Lipik raspravljao o planu za 2019. godinu

12.12.2018. 11:47 | 748 pregleda | Vijesti

Na sjednici Mjesnog odbora Lipik, koja se pod predsjedanjem predsjednika Bore Tutića održala u večernjim satima 11. prosinca unutar Male vijećnice lipičke gradske uprave, najviše se raspravljalo o planu za sljedeću 2019. godinu, ali i o onome što je realizirano tijekom tekuće godine. Sjednici su nazočili i vodeći ljudi Grada Lipika – gradonačelnik Vinko Kasana i njegov zamjenik Slobodan Katunar koji su članovima MO Lipik iskazali punu potporu.

Piše:
Matija Kulhavi

Na sjednici je bila prisutna većina članova čime ih je bilo dovoljno za pravovaljano odlučivanje.

Tako su među prijedlozima za sljedeću 2019. godinu uvrštene sljedeće stavke: nogostup u Frankopanskoj ulici, nogostup u Ulici Stjepana Radića (u smjeru Lipičkih vinograda), proširenje Ulice Miroslava Krleže, odvodni kanal u Ulici Ivana Meštrovića, postavljanje ležećih policajaca (Vukovarska avenija, Hrvatske mladeži i Frankopanska ulica), izgradnja sjenice kod dječjeg igrališta u Ulici Ivana Gorana Kovačića, izgradnja dječjeg igrališta u Ulici Ivana Mažuranića, postavljanje adekvatnih oglasnih ploča za turističko odredište poput Lipika (3 – 4 lokacije u gradu), dovršetak dječjeg igrališta i izgradnja sjenice u Ulici Stjepana Radića, postavljanje česme s pitkom vodom (Lipik – grad vode), postavljanje javnog gradskog sata, nabava novih stolica za Vatrogasni dom u Lipiku, obnova drvoreda magnolija u Udinskoj ulici, sanacija dijela asfalta kod crkve u ulici Alojzija Stepinca (izlaz na glavnu cestu) i izgradnja nadstrešnice na gradskom nogometnom stadionu.

Na sjednici je bilo govora i o realiziranim projektima tijekom tekuće godine od kojih je istaknuta izgradnja parkirališta kod lipičkog groblja, postavljanje križa na mrtvačnicu te početak izgradnje sjenice u Ulici Ivana Gorana Kovačića.

Članovi MO Lipik trude se biti aktivni prilikom svih gradskih događanja pa su tako tijekom nedavno održanog Dana branitelja Lipika kuhali vino i čaj za sve sudionike.