AS obrt
JEZERO RAMINAC

I Lipik ima svoju ciklo stanicu

05.12.2018. 14:30 | 570 pregleda | Vijesti

Šest lokacija na području Požeško-slavonske dobilo je svoju ciklo stanicu, odnosno stup koji je samoodrživ, napaja se solarnom energijom, posjeduje LED rasvjetu te time stvara i noćnu uličnu svjetiljku. Jedna od tih šest lokacija nalazi se i na području Grada Lipika.

Piše:
Compas

Ciklo stanice su postavljene na više lokacija u županiji, a na području Lipika ciklo stanica je postavljena uz jezero Raminac. Na Ramincu je smješteno izletište koje je ucrtano unutar određenih staza, a nema struje pa smo ovim željeli pomoći i ostalim posjetiteljima Raminca.“, izjavio je tajnik TZ grada Lipika Hrvoje Kovačić.

Stanica se sastoji od solarne ploče koja pokreće rasvjetu i punjenje uređaja te male pumpe za gume. Uključen je i set za popravak bicikala.

Ovo pokazuje smjer da želimo biti dio cikloturizma u Slavoniji, a Lipik ima i oko 300 km obilježenih staza u gps tragovima, educiranog bike vodiča, imamo bike kartu sa stazama, a uskoro izlazi i novi bike vodič s ostalim turističkim informacijama. Turistička zajednica grada Lipika sudjeluje u svim projektima TZ Požeško-slavonske županije jer upravo mi pružamo dobrodošlicu ciklo turistima koji ulaze u našu županiju, s obzirom na to da se Lipik nalazi na vratima Slavonije.“, kazao je Kovačić.