Medianno
Jesenska sezona 2018. godine

Izvještaj o radu Šahovskog kluba Pakrac-Lipik

04.12.2018. 08:17 | 478 pregleda | Vijesti

Donosimo Vam izvješće Šahovskog kluba Pakrac-Lipik kojeg prenosimo u cijelosti.

Piše:
Compas

Za jesenski dio sezone pojačali smo ekipu s dva igrača, majstorski kandidat Stevo Rađenović i drugokategornik Josip Krimer, oba bivši igrači kluba. Pojačanje ekipe odrazilo se na konačnom uspjehu gdje smo osvojili 6. mjesto u 3. HŠL Istok, C skupina (s 8 meč bodova, od 10 ekipa).

Tako pojačani nismo izgubili susret u jesenskom dijelu lige iako smo igrali s jačim klubovima. Ovdje treba izdvojiti osvojenih 100% bodova majstorskog kandidata Kuzmanović Nenada, sa sve 4 pobjede koje je odigrao i drugokategornika Macarol Alojza na prvoj ploči, sa samo jednom izgubljenom partijom tijekom cijele lige.

Elan i entuzijazam kluba odrazio se također odlazeći na vikend i memorijalne turnire za vrijeme ljetne pauze. ŠK “Pakrac-Lipik” sudjelovao je na turnirima u Gornjim Bogićevcima, Hrastovcu, Pleternici, Novskoj i Garešnici. Od posebnog značenja za klub bilo je uspješno organiziranje 16. Memorijalnog turnira “Andrija Jurković”, koji je bio održan u Lipiku povodom Dana grada. Turnir je bio dobro posjećen, s jakim igračima koji su došli iz više gradova i županija. Prva tri mjesta osvojili su Ognjen Matko (FM, ŠK “Garešnica- Mount Trade”), Mile Maras (NM, ŠK “Vina Markota”) i Sten Boban (MK, ŠK “Strmac”).

Nekoliko članova našeg kluba sudjelovalo je i na društvenim manifestacijama promovirajući šah kao integralni dio naše povijesne kulture i kreativnosti. Nije bilo iznenađujuće da su se dokazali kao izvrsni kuhari za čobanac, paprikaš, gulaš i grah. Bili su nagrađivani u Jasenovcu za obilježavanje vojnoredarstvene operacije “Bljesak”, kuhanjem fišpaprikaša za Dan grada Lipika, kao i za sudjelovanje na Grahfestu u Pakracu. Naš kapetan ekipe, Alojz Macarol, dokazao se kao stručnjak za kuhanje slavonskih delicija, uz nešto manju pomoć ostalih članova kluba.

Naš klub konačno je ušao i u digitalno doba izgradnjom web stranice (skpakrac-lipik.hr) i uporabe društvene mreže Facebook. Stoga se očekuje da će komunikacija s javnošću, kao i s ostalim klubovima biti učinkovitija, detaljnija i brža.

Upravni odbor stupio je u kontakt s upravnim odborom ŠK “Požega” i održao prvi radni sastanak u Požegi s namjerom obnove i ponovnog početka rada Županijskog šahovskog saveza. Sportski direktor ŠK “Požega”, gospodin Nenad Vlašić, izrazio je želju i podršku za rad i nove aktivnosti Saveza.

U suradnji sa Sportskom zajednicom grada Pakraca, klub je započeo s izgradnjom šahovske ploče za igranje šaha na otvorenom u okviru sportskih terena grada Pakraca. I ovom prilikom Upravni Odbor se želi zahvaliti na dobroj suradnji tajniku Sportske zajednice, g. Denisu Reloti, kao i gradovima Pakracu i Lipiku za financijsku podršku kluba.“, stoji u priopćenju Upravnog odbora Šahovskog kluba Pakrac-Lipik.