banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
Medvjedići i ždrijebe iz Lipika

Promocija lipičke ergele i Grada Lipika

02.11.2018. 12:54 | 738 pregleda | Vijesti

„Medvjedići i ždrijebe iz Lipika“ nastavak je priče o avanturama dva mala medvjedića, Goranke i Gorana koji putuju Hrvatskom, potaknuti Goranovom znatiželjom da upozna nove krajeve svoje domovine. Tako nakon upoznavanja s bogatstvom raznolikosti Gorskog kotara medvjedići dolaze do Lipika gdje upoznaju ždrijebe lipicanca koji ih poziva da im pokaže ergelu Lipik i da ih upozna s njezinim stanovnicima, lipicancima i šarolikim društvom njihovih prijatelja.

Piše:
Matija Kulhavi

Priču o medvjedićima i ždrijebetu iz Lipika, u sklopu ciklusa priča o medvjedićima koji upoznaju Hrvatsku, osmislio je gospodin Željko Zima, direktor Croatia filma. Osim što je namijenjena najmlađima pa su za njih stvoreni i proizvodi poput slikovnice, bojanke, „čarobnih“ drvenih bojica, šalice, društvene igre i puzzli (sve s motivom medvjedića i ždrijebeta iz Lipika), ova je priča svakako i svojevrsna promocija lipičke ergele, kao i Grada Lipika u konačnici. Inače, svi ovi proizvodi mogu se kupiti u Turističkom uredu Grada Lipika te prilikom posjeta Državnoj ergeli Lipik, a njihova je promocija upriličena upravo u Lipiku tijekom održavanja prošlogodišnjeg Dječjeg dana kad je na ergeli prisustvovala i ekipa iz Croatia filma.

U sklopu aktivnosti promocije „Medvjedići upoznaju Hrvatsku“ realizirano je oglašavanje na čak 160 površina na području Republike Hrvatske, a na nekima od tih oglasnih prostora našli su se i plakati s medvjedićima i ždrijebetom iz Lipika.