banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
Medicinske sestre sudionice Domovinskog rata Grada Lipika i Pakraca

Postavljena spomen ploča medicinskim sestrama i tehničarima Domovinskog rata u Gospiću

02.11.2018. 06:12 | 823 pregleda | Vijesti

Medicinske sestre sudionice Domovinskog rata  Grada Lipika i Pakraca već drugu godinu za redom pokreću mnogobrojne aktivnosti kroz Društvo medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata Hrvatske udruge medicinskih sestara (DMSTDR HUMS-a) na području čitave Republike Hrvatske, ali i na međunarodnoj razini.

Piše:
Compas

U Općoj bolnici Gospić 30. listopada 2018. u suradnji s Udrugom ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ svečano je otkrivena sedma spomen-ploča medicinskim sestrama i tehničarima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu uz prisustvo mnogobrojnih uzvanika.

Na svečanosti otkrivanja spomen-ploče u Gospiću prisustvovali su Predsjednica DMSTDR HUMS-a Ljerka Pavković, tajnica Društva Nataša Klaić i medicinski tehničar Josip Matijević koji je za vrijeme Domovinskog rata sudjelovao u obrani Lipika.

Spomen-ploče se izrađuju u Lipiku, u suradnji s Marijanom Hihlikom i uz potporu Grada Lipika i gradonačelnika Vinka Kasane. Ove godine još se planira postavljanje spomen-ploče u Općoj bolnici Dubrovnik i KBC Rebro u Zagrebu.

Knjiga "Svjedočanstava medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata" je u procesu lektoriranja i sljedeće godine održat će se promocija iste na našem području.

Projekt održavanja simpozija „Da se ne zaborave devedesete“ koji je započet u Lipiku nastavlja se i nakon Karlovca te će se održati u Dubrovniku pod nazivom „Da se ne zaborave devedesete – Dubrovnik 2018.“. Treći simpozij će trajati od 30. studenog do 2. prosinca 2018. i na njemu se očekuje veliki broj medicinskih sestara i tehničara iz cijele Hrvatske. Pokrovitelji simpozija bit će Ministarstvo hrvatskuh branitelja, MORH, Ministarstvo zdravstva, Hrvatska komora medicinskih sestara i Grad Dubrovnik.