Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Nostalgija i prijateljstvo

Bivši učenici Osnovne škole Grigora Viteza iz Poljane okupili se nakon četiri desetljeća

02.07.2024. 09:01 | 1482 pregleda | Vijesti

Protekle subote, 29. lipnja, održan je susret generacije osmaša 1979./80. Osnovne škole "Grigora Viteza" iz Poljane. Bio je to poseban trenutak za nekadašnje učenike dva osma razreda, koji su se ponovno okupili nakon više od četiri desetljeća.

Piše:
Matija Kulhavi

Jedna od inicijatorica ovog susreta, Dubravka Stakor, rođ. Buliček, istaknula je kako se uspjelo okupiti 12 bivših učenika. Iako su se neki od njih preselili čak izvan granica naše domovine, s radošću su se odazvali pozivu kako bi proveli trenutke druženja sa svojim nekadašnjim kolegama i prisjetili se školskih dana.

Jedan razred osmaša vodila je razrednica Ivka Vondrak, dok je razrednica drugog razreda bila Ljubica Sokaja. Ove dvije omiljene učiteljice ostale su u dragom sjećanju svih bivših učenika kao osobe koje su imale značajan utjecaj na njihov razvoj i odgoj.

Tijekom večeri, nostalgija je preplavila sve prisutne dok su dijelili uspomene i prepričavali dogodovštine iz svojih školskih dana. Fotografije, smijeh i suze radosnice bili su neizbježni dok su se prisjećali anegdota i trenutaka koji su obilježili njihovo djetinjstvo.

No, gdje su sada bivši učenici? Neki su ostali u Poljani, odnosno žive u blizini, dok su se drugi preselili daleko. Danas ih ima diljem Hrvatske i inozemstva. Neki žive u Italiji, neki u Otočcu, a drugi su se preselili u Kutinu. Bez obzira na udaljenost, veza koja ih je povezivala sve ove godine pokazala se jačom nego ikad.

"Vrijeme je proletjelo, ali prijateljstva i sjećanja ostaju", izjavila je Dubravka Stakor, zahvalivši ovom prigodom svima na dolasku te istaknuvši da će se susreti nastaviti i ubuduće.


Toplice Lipik_640x200_tekst