Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Multipak
KANDIDATURE DO 1. SRPNJA

Izbor za najboljeg sportaša Lipika u 2023. godini

11.06.2024. 10:06 | 891 pregleda | Vijesti

Prema odabiru lipičkog mjesečnika Compas, jedanaestu godinu zaredom provodi se izbor za najboljeg sportaša Grada Lipika.

Piše:
Compas

Svi zainteresirani mogu predložiti kandidate za ovu prestižnu nagradu putem e-maila na adresu compaslipik@gmail.com, poštom ili osobno u uredništvo Compasa na adresi Staklanska ulica 2a, Lipik. Prijave trebaju sadržavati pismeno obrazloženje za sportaša, uz navođenje njegovih ili njezinih sportskih uspjeha i rezultata ostvarenih u 2023. godini. Kandidature mogu dostaviti sportski klubovi i pojedinci, s jedinim uvjetom da kandidat bude stanovnik Lipika ili da igra za neki od lipičkih sportskih klubova.

Rok za podnošenje prijava je 1. srpanj. Pobjednik ili pobjednica bit će objavljeni u tiskanom izdanju mjesečnika Compas te na portalu www.compas.hr. Odluku o odabiru donijet će Povjerenstvo imenovano od strane urednika Compasa i direktora LIRA-e.

Svečana dodjela nagrade za najboljeg sportaša Grada Lipika u 2023. godini održat će se sredinom srpnja u sklopu Dana zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane.

Podsjetimo se na dosadašnje dobitnike titule najboljeg sportaša Grada Lipika:

Prošle godine, za 2022., najboljim sportašem proglašen je mladi kuglač Domagoj Tušim. Godinu ranije, 2021. godine, ovu prestižnu titulu ponio je Vedran Kelemen, dugoprugaški trkač u atletici. Za 2020. godinu najbolja sportašica Grada Lipika bila je mlada nogometašica Helena Štimac.

U 2019. godini, najboljim sportašem proglašen je Ivan Macura, rukometaš tadašnjeg RK LiPa i trener Ženskog rukometnog kluba Lipik. Titulu najboljeg sportaša za 2018. godinu ponio je Alojzije Majstorović, član streličarskog kluba "Kuna" Pakrac. Matija Šimunović, igrač nogometnog kluba Lipik 1925, bio je najbolji sportaš Grada Lipika za 2017. godinu.

Za 2016. godinu, titulu najboljeg sportaša osvojio je Andrej Žili, svjetski prvak u ribolovu. Godinu prije toga, 2015. godine, najboljim sportašem proglašen je Ivor Podunavac, tadašnji kapetan i jedan od najboljih nogometaša NK Lipik 1925. Streličarka Marija Marošević, članica Streličarskog kluba "Kuna" Pakrac, ponijela je titulu najbolje sportašice Grada Lipika za 2014. godinu. Rukometaš i nogometaš Karlo Kligl, član NK Lipik 1925, bio je najbolji sportaš za 2013. godinu.

Ovi izvanredni sportaši svojim su rezultatima i posvećenošću sportu donijeli ponos Gradu Lipiku, postavljajući visoke standarde za buduće generacije.


Toplice Lipik_640x200_tekst