Grad Lipik_drugi banner
LIRA okomiti
Tica
OSNOVNA ŠKOLA LIPIK

Svečanim programom obilježen Dan škole

07.06.2024. 10:17 | 581 pregleda | Vijesti

Piše:
Dinko Kliček

Osnovna škola Lipik je 6. lipnja svečano obilježila svoj Dan škole, okupivši brojne roditelje, učenike i uzvanike u školskom predvorju. Jednosatni svečani program obilježen je nastupima školskog pjevačkog zbora, kao i kreativnim plesnim točkama i igrokazima učenika nižih i viših razreda lipičke škole, pripremljenih tijekom godine. Tako se među ostalim moglo uživati u veselom nastupu prvašića, odličnom monologu Ane Adžijević koji je izazvao emocije i gromoglasan pljesak, ali i u dojmljivim nastupima učenika viših razreda koji su s pozornice odaslali i nešto ozbiljnije poruke.

Uz brojne roditelje, rodbinu, učenike i zaposlenike škole, Dan škole su svojim dolaskom podržali i predstavnici javnog života Grada i Županije - gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, dok su s velikom pažnjom priredbu također pratili Dario Čilić i Sanja Delač, ravnatelji pakračke Srednje i Osnovne škole Braće Radića, kao i Ivan Pušćenik, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik.

Pozdravljajući nazočne, prigodno se obratila ravnateljica OŠ Lipik Klaudija Kovač. U svom govoru, naglasila je da Dan škole nije tek obična obljetnica, već praznik djetinjstva i mladosti, ali i prilika da se osvrnemo na protekle dane i isplaniramo budućnost. Zaključujući, Kovač je zahvalila osnivaču škole, Požeško-slavonskoj županiji i Gradu Lipiku, kao i svim pojedincima koji su pružali podršku i pomoć školi tijekom protekle godine, a posebnu zahvalu uputila je roditeljima za kvalitetnu podršku i suradnju.

FOTOGALERIJA

Slično je s pozornice ponovio i Vinko Kasana. On je izrazio zadovoljstvo priredbom, kreativnošću učenika i njihovih mentora, ali i uspjehom učenika postignutih na županijskim i državnim smotrama.

- Pohvaljujem ovim putem suradnju Grada i Škole, a posebno čestitam učenicima i vrijednim mentorima na izvanrednim uspjesima čime pronosite ime svoje škole, ali i našeg Lipika. Ponosan sam što danas sa sigurnošću mogu najaviti još projekata vezanih uz školu, sve kako bi našim učenicima bilo omogućeno što kvalitetnije provođenje školskog programa. Na tom tragu je zasigurno i jedan sjajan projekt - budući objekt u Skenderovcima, koji će biti ponos i dika svima nama iz Lipika i okolice, poručio je gradonačelnik te dodao kako postoji i niz aktivnosti koje su u pripremi.

Svečanost obilježavanja Dana škole poslužila je i kao prilika za nagrađivanje učenika i njihovih mentora za sudjelovanje i postignuća na županijskim i državnim natjecanjima iz sporta, tehničke kulture, biologije, geografije i talijanskog jezika. Također, za iskazan trud i kvalitetan rad pohvaljeni su i predstavnici Učeničke zadruge Lipa.


Toplice Lipik_640x200_tekst