LIRA okomiti
Grad Lipik_drugi banner
Tica
Požeška biskupija

Slavlje biskupskog ređenja imenovanog požeškog biskupa msgr. Ive Martinovića

07.06.2024. 07:06 | 298 pregleda | Vijesti

Katedrala sv. Terezije Avilske bit će mjesto svečanog biskupskog ređenja msgr. Ive Martinovića, novog požeškog biskupa. Slavlje će započeti 8. lipnja, u 10 sati, na spomendan Bezgrješnog Srca Marijina.

Piše:
Compas

Glavni zareditelj bit će zagrebački nadbiskup i metropolit msgr. Dražen Kutleša, a biskupi suzareditelji bit će đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit msgr. Đuro Hranić te apostolski upravitelj Požeške biskupije msgr. Antun Škvorčević.

Ovo svečano događanje označava novo poglavlje za Požešku biskupiju, koja s radošću iščekuje dolazak svog novog pastira. Msgr. Ivo Martinović poznat je po svojoj predanosti i službi Crkvi, a njegovo imenovanje dolazi kao priznanje za njegov dugogodišnji rad i posvećenost.

Proslava uoči ređenja

U predvečerje biskupskog ređenja, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, 7. lipnja, u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi održat će se svečana služba Večernjih hvala. Služba će započeti u 19:30 sati, a nakon nje će uslijediti duhovno-glazbeni program koji će dodatno obogatiti ovo svečano razdoblje za vjernike Požeške biskupije.

Pripreme za ovaj značajni događaj traju već mjesecima, a očekuje se veliki broj vjernika iz svih krajeva Hrvatske. Organizatori su osigurali da sve protekne u najboljem redu, a posebna pažnja posvećena je liturgijskom dijelu slavlja kako bi se dostojno obilježio ovaj važan trenutak za cijelu biskupiju.

 Izvor: Požeška biskupija

Toplice Lipik_640x200_tekst