Narodne kupke vanjski
Grad Lipik_drugi banner
Tica
PLETERNICA: CVJETIĆI GLAZBE 2024

Jedini dječji tamburaški festival u Hrvatskoj i trajna potvrda kako nema straha za tradiciju

05.06.2024. 16:21 | 191 pregleda | Vijesti

Jedinstveni kao i uvijek, s pravom ponosni na tradiciju po kojoj su prepoznatljivi i izvan lokalnih i regionalnih granica, Pleterničani i Pleterničanke ovaj mjesec, s dobrodošlicom, širokog slavonskog srca, otvaraju vrata Grada posjetiteljima jer Lipanj u Pleternici manifestacija je koja se ne propušta. Uvjerite se u to već ovaj vikend, u subotu i nedjelju, 8. i 9.6. i navratite na Cvjetiće glazbe, jedini dječji tamburaški festival koji u svom 30. izdanju donosi večer interpretacija poznatih tamburaških skladbi i večer novokomponiranih autorskih pjesama.

"Cvjetići glazbe", jedini dječji tamburaški festival koji je ,u kontinuiranom trajanju od tri deseteljeća, od dječje igre, prerastao u vrsnu i prepoznatljivu glazbenu manifestaciju na kojoj bogatstvo dječjeg stvaralaštva dolazi do punog izražaja i ove će godine pokazati kako u Pleternici nema straha za tradiciju, jer s njom žive i o njoj, s puno ljubavi, pažnje i kvalitetnog pedagoškog prstupa, brinu oni najmlađi.

Uvjerite se u to ovog vikenda, u subotu i nedjelju, 8.i 9. lipnja od 19 sati, kada su na rasporedu večer intrepretacija poznatih tamburaških skladbi i večer novokomponiranih autorskih pjesama i podržite buduće male i velike glazbene bećarske zvijezde. Najrazigraniji glazbeni festival u Hrvatskoj i ove će godine, u svom 30. izdanju, na autentičan način otvoriti LIDAS, Lipanjske dane amaterskog stvaralaštva, okupljajući zajednicu, stavljajući, istovremeno fokus na ono što je Pleterničanima najvažnije-tradiciju i bogatu slavonsku folklornu baštinu.

Pridružite im se na Trgu bećarca i podržite priču u kojoj dječje stvaralaštvo dolazi do punog izražaja, a Grad širom otvara bogatu lipanjsku riznicu.


LIRA ispod članka