Narodne kupke vanjski
LIRA okomiti
Tica
NEZABORAVNO ISKUSTVO

Štićenici Dječjeg doma Lipik s Vatrenima u Rijeci

06.06.2024. 08:33 | 781 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Šestero štićenika Centra za pružanje usluga u zajednici (Dječjeg doma Lipik) u pratnji odgajatelja Borne Ivančića i ravnatelja Ivana Pušćenika prošli su vikend bili gosti Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatske nogometne reprezentacije u Rijeci, u sklopu priprema za prijateljsku utakmicu Hrvatska – Sjeverna Makedonija koja je 3. lipnja odigrana na stadionu Rujevica.

„Zahvaljujući Zakladi Hrvatska za djecu i Hrvatskom nogometnom savezu naša ustanova imala je ogromnu čast posjetiti proslavljene hrvatske nogometne reprezentativce. Djeca su, ali i mi stariji, doslovno ostali bez teksta vidjevši svoje idole s televizije sada uživo. S jedne strane prilaze nam Gvardiol, Perišić, Livaković… dolje na terenu Mandžukić, Olić i Pletikosa, ali i Dražen Ladić, u prolazu nam mašu Niko Kranjčar i Čorluka…tako je to otprilike izgledalo. Djeca su zaista uživala i bila su jako uzbuđena! Svi reprezentativci su bili strpljivi, dobro raspoloženi i otvoreni za druženje s djecom. Posebno bih izdvojio izbornika Zlatka Dalića iz kojeg se doslovno osjeti veličina, ali i skrušenost i poniznost. Iskoristili smo priliku te smo izbornika Dalića pozvali da nas posjeti, te smo mu poklonili monografiju Doma ali i NK Lipika. Naša djeca/štićenici bi ga voljela vidjeti u Lipiku možda i povodom obilježavanja sto godina našeg nogometnog kluba sljedeće godine“, doznajemo od ravnatelja Pušćenika.

Kako je dalje objasnio, posjet hrvatskoj reprezentaciji je obuhvatio posjet treningu reprezentativaca, zajedničko druženje i slikanje te gledanje utakmice Hrvatska – Sjeverna Makedonija. Zaklada „Hrvatska za djecu“ je ove godine revitalizirala projekt Sportski susreti mladih, a koji je održan prije dva mjeseca u Lipiku. Natječu se djeca iz domova, a treningu Vatrenih su prisustvovale pobjedničke ekipe u muškoj kategoriji iz Splita i ženskoj kategoriji iz Dubrovnika te štićenici doma iz Lipika kao domaćini.


Toplice Lipik_640x200_tekst