Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Multipak
Grad Lipik podržava vatrogasnu mladež

Novo odbojkaško igralište kao nagrada mladim vatrogascima Gaja

21.05.2024. 12:45 | 849 pregleda | Vijesti

Tijekom proteklog srpnja, u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Gaj stvoreno je snažno zajedništvo među vatrogascima koji su od 19. srpnja do 30. srpnja neumorno radili na sanaciji šteta uzrokovanih olujnim nevremenom. Oluja koja je zahvatila područje ostavila je za sobom veliku materijalnu štetu, ali i izazov s kojim su se vatrogasci uspješno suočili.

Većina članova DVD-a Gaj nije dotad imala mnogo iskustva u ovakvim situacijama, ali su kroz ovu prigodu stekli dragocjena znanja i vještine. Mnogi od njih su mladi vatrogasci koji su prvi put bili suočeni s ovakvim obimom posla. Ipak, njihov trud i predanost nisu ostali neprimijećeni.

Piše:
Matija Kulhavi

 

Predsjednik DVD-a Gaj, Ivica Stepić, u izjavi za Compas istaknuo je važnost ovih mladih vatrogasaca koji su se posebno iskazali tijekom saniranja štete nakon olujnog nevremena. "Naša mladež pokazala je iznimnu hrabrost i predanost. Njihov rad bio je ključan u brzoj i učinkovitoj sanaciji šteta", naglasio je Stepić. Dodao je kako su mladi vatrogasci pokazali veliku želju za učenjem i suradnjom, što je rezultiralo uspješnim timskim radom.

Uskoro rasvjeta oko igrališta

Grad Lipik prepoznao je trud i zalaganje mladih vatrogasaca DVD-a Gaj. Kao znak zahvale i podrške, uređeno je novo odbojkaško igralište koje je nedavno pušteno u funkciju. Ovo igralište već sada koristi brojna mladež Gaja kao mjesto za rekreaciju i druženje. "Ovo je naš način da pokažemo koliko cijenimo njihov trud i rad. Nadamo se da će igralište biti mjesto okupljanja i zajedništva", izjavio je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika.

Gradonačelnik je najavio i daljnje korake u unapređenju sadržaja za mlade. U razgovoru s predsjednikom Mjesnog odbora Gaj, Markom Grgićem, dogovoreno je kako će oko igrališta uskoro biti postavljena i rasvjeta. "Želimo omogućiti mladima da koriste igralište i u večernjim satima, što će obogatiti njihovo slobodno vrijeme i omogućiti sigurnije uvjete za igru", rekao je gradonačelnik.


Toplice Lipik_640x200_tekst