Narodne kupke vanjski
LIRA okomiti
Toplice Lipik 960x150_nsl
Crkva sv. Katarine Mučenice i Djevice u Gaju

Sakrament Prve pričesti primilo 16 prvopričesnika

14.05.2024. 09:11 | 1206 pregleda | Vijesti

U nedjelju prijepodne, u svečanoj atmosferi, 16 djece primilo je sakrament prve pričesti u crkvi sv. Katarine u Gaju. Svečano euharistijsko slavlje, kojem su prisustvovali roditelji, rodbina i brojni župljani, predvodio je vlč. Augustin Tašić.

Piše:
Matija Kulhavi

Vlč. Tašić je tijekom mise istaknuo značaj ovog sakramenta u životu svakog kršćanina, naglašavajući kako je prva pričest poseban trenutak u kojem djeca prvi put u potpunosti sudjeluju u euharistijskom slavlju. U svojoj propovijedi, velečasni je govorio o važnosti vjere, zajedništva i ljubavi, te je potaknuo sve okupljene da nastave podržavati svoju djecu na njihovom duhovnom putu.

Na kraju mise, upućena je zahvala svim roditeljima i župljanima koji su svojim trudom i zalaganjem pripomogli u pripremi djece za ovaj sakrament. „Ovo je bio put koji je započeo prije godinu dana, a danas s radošću svjedočimo njihovom prvom koraku u punom zajedništvu s Bogom. Hvala vam svima na vašoj predanosti i ljubavi kojom ste podržali našu djecu“, rekao je vlč. Tašić.

 


LIRA ispod članka