Grad Lipik_drugi banner
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
Edukacija i suradnja u DVD Lipik

Lipički mališani upoznati s radom vatrogasaca

07.05.2024. 10:36 | 602 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

U sklopu mjeseca zaštite od požara te povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, Dobrovoljno vatrogasno društvo Lipik ovog tjedna organizira niz aktivnosti s ciljem upoznavanja naših najmlađih sugrađana, polaznika Dječjeg vrtića „Kockica“ s radom vatrogasaca i edukacije o postupcima u slučaju nepoželjnih situacija. O ovim događajima i njihovom značaju razgovarali smo s Tomislavom Stokićem, zapovjednikom DVD-a Lipik.

"Djeca su izuzetno zainteresirana za ovakve edukativne aktivnosti", ističe zapovjednik Stokić te dodaje kako kroz postavljena pitanja, mališani pokazuju veliku želju za stjecanjem novih znanja koja im mogu biti od koristi u budućnosti.

Edukacija o radu vatrogasaca i situacijama u kojima se pojedinac može naći ključna je za prevenciju neželjenih posljedica. Stokić naglašava važnost ovakvih programa, posebno za mlađu populaciju, kako bi se na vrijeme usvojile vještine i postupci potrebni za brzo reagiranje u kriznim situacijama.

Druženje djece s operativnim vatrogascima kroz prezentaciju vatrogastva omogućilo je uspostavljanje odlične komunikacije i suradnje. Kroz praktične prikaze i upoznavanje s vatrogasnom opremom, djeca su imala priliku bolje razumjeti posao vatrogasaca i osjetiti izazove s kojima se oni suočavaju.

Inače, Dan otvorenih vrata DVD-a Lipik održat će se u nedjelju, 19. svibnja, te će biti prilika za sve zainteresirane da se upoznaju s radom vatrogasaca, njihovom opremom i aktivnostima koje provode u cilju zaštite naše lokalne zajednice.

FOTOGALERIJA


LIRA ispod članka