Slastičarnica Zdravljak Fontana ponovno je otvorila svoja vrata nakon dvomjesečne pauze od 1. siječnja.
Vruć burek, svježe pripremljeni kolači i netom umućen sladoled – sve navedeno od 1. ožujka je ponovo „na stolu“ i ponuđeno svim štovateljima dobrog okusa koji običavaju zakoračiti u jedinu lipičku slastičarnicu, potrošiti euro kovanice i ustrajno prkosit kilogramima.
Proljeće je na pragu, a terasa ovog popularnog i frekventnog ugostiteljskog objekta već je otvorena, što je jasan znak toplijih dana koji dolaze. Kako bismo provjerili postoje li neke nove promjene, posebno u pogledu cijena usluga, odlučili smo provjeriti na licu mjesta kod „oca biznisa“ Zaudija Demirija.
S neizbježnim smješkom na licu i nožem u ruci, zatekli smo ga u kuhinji kako svježe ispečen burek trančira na porcijske četvrtine… Kako smo i pretpostavljali, novina i nije bilo previše.
„Svake zime zbog smanjenog opsega posla zatvorimo na mjesec, dva… Po povratku smo morali minimalno korigirati cijene. Burek smo povisili na 2,5 eura, dok je kuglica sladoleda poskupila 0,1 euro i sad je 1,3 eura. Ostale proizvode poput kolača, pića, toplih i hladnih napitaka nismo dirali. Radimo svaki dan od 7 do 21 sat, preko ljeta do 23 sata, a uvijek puna terasa vrijedi nam više od novca. To je potvrda da godinama dobro radimo, ali i da su gosti zadovoljni ponuđenim. Ljeto ćemo dočekati s troje zaposlenih, što je optimalno“, kaže nam Zaudi i demantira priče koje su se po gradskim kuloarima proširile prošle jeseni o zatvaranju lokala.
„Nije tema, haha. Ideja nije bila zatvoriti lokal, nego ga iznajmiti, no to je sve propalo i nastavljamo dalje istim tempom. Još ćete nas dugo gledati u poznatom sastavu“, zaključuje s osmjehom ovaj vitalni 66 – godišnjak.
Ukupno gledajući, iako su cijene nekih proizvoda malo porasle, osnovna politika i kvaliteta usluge ostaju nepromijenjeni, a slastičarnica Zdravljak Fontana zacijelo i ubuduće ostaje omiljeno mjesto okupljanja, kako među Lipičanima, tako i ostalim posjetiteljima.
© 2014-2025. COMPAS portal - Sva prava pridržana.