LIRA okomiti
LIRA okomiti
SEZONSKO CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

U Lipiku i Poljani svakodnevno, u Pakracu utorkom i četvrtkom

17.11.2023. 09:37 | 658 pregleda | Vijesti

Piše:
Dinko Kliček

U ambulanti Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije u zgradi Doma zdravlja u Pakracu te u Domu zdravlja u Lipiku i Poljani od kraja listopada provodi se cijepljenje protiv sezonske gripe.

Kako doznajemo iz Doma zdravlja Lipik te onog u Poljani, cijepljenje se u njihovoj ustanovi vrši svakodnevno i to za zdravstvene djelatnike, sve starije osobe od 65 godina, mlađe osobe s kroničnim bolestima te razne rizične skupine. Ostali se za cijepljenje trebaju javiti utorkom i četvrtkom od 10 do 12 sati u epidemiološku ambulantu u Pakracu.  

Prema informacijama HZJZ, na razini države osigurano je 500.000 doza cjepiva, od čega je za Požeško-slavonsku županiju odvojeno 7200 doza, za Pakrac 1600, za Lipik je osigurano 500 te za Poljanu 180 doza cjepiva protiv sezonske gripe.

Kako su nam potvrdili u lipičkoj ambulanti, sudeći prema dosadašnjoj praksi to je sasvim dovoljno, a u slučaju da ga ponestane, osigurat će se dodatne količine. Cijepljenje se provodi do kraja godine, makar nije rijetkost da se protiv gripe cijepi i u siječnju, dodaju iz ambulante.

Cjepivo protiv sezonske gripe, provjerili smo, može se kupiti i u ljekarnama po cijeni od 14,69 eura (Ljekarna Ciglenečki u Lipiku te Ljekarna Prohaska u Pakracu) te se potom obratiti liječniku obiteljske medicine oko daljnjeg postupka samog cijepljenja.


Toplice Lipik_640x200_tekst