LIRA okomiti
Grad Lipik_drugi banner
Dan sjećanja u Lipiku

Molitva i paljenje lampiona u čast žrtava Vukovara i Škabrnje

16.11.2023. 08:51 | 744 pregleda | Vijesti

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, koji se diljem Hrvatske održava 18. studenog, Grad Lipik se pridružuje obilježavanju sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Ovaj državni praznik, s tugom obilježen sjećanjem na tragične događaje prije 32 godine, podsjeća nas na hrabrost i žrtvu ljudi koji su dali svoje živote za slobodu.

Piše:
Matija Kulhavi

U petak, 17. studenog, s početkom u 17 sati, u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog održat će se sveta misa posvećena žrtvama Vukovara i Škabrnje. Molitva će biti izražena zajedničkim sjećanjem na one koji su izgubili živote braneći svoju domovinu.

Nakon svete mise, u 18 sati, u lipičkoj Vukovarskoj aveniji građani će moći odati počast paljenjem lampiona u znak sjećanja na pad Vukovara i Škabrnje. Ova jednostavna gesta postala je simbol solidarnosti i trajnog sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Svi građani, bez obzira na dob ili politička uvjerenja, pozvani su da se pridruže ovoj ceremoniji, doprinoseći tako zajedničkom sjećanju na važne trenutke u povijesti Hrvatske. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata prilika je da se ujedinimo u poštovanju prema onima čije žrtve nikada ne smijemo zaboraviti.


Toplice Lipik_640x200_tekst