Narodne kupke vanjski
LIRA okomiti
INDIBA ACTIV TERAPIJA

Toplice Lipik predstavile napredni uređaj za rehabilitaciju i brži oporavak

09.11.2023. 14:31 | 2349 pregleda | Vijesti

Toplice Lipik su unaprijedile svoju rehabilitacijsku uslugu liječenja nabavkom vrhunskog uređaja za liječenje radiofrekvencijom - Indiba. Radi se o inovativnoj tehnologiji koja, kombinirana s fizioterapeutskim tehnikama, postiže izvrsne rezultate u ubrzanju oporavka nakon ozljeda mišićno-koštanog sustava. Ova investicija, odobrena u sklopu programa potpora specijalnim bolnicama, potvrđuje posvećenost Toplica Lipik pružanju vrhunskih zdravstvenih usluga kroz konstantno ulaganje u razvoj i poboljšanje rehabilitacije.

Piše:
Matija Kulhavi

Toplice Lipik svrstale su se nabavom vrijednog uređaja za rehabilitaciju poremećaja mišićno koštanog sustava u rehabilitacijske centre s neizostavnom metodom liječenja sportskih ozljeda koja značajno skraćuje vrijeme oporavka, ističe Ivan Žilić, glavni fizioterapeut Toplica Lipika.

Naime, u sklopu „Programa dodjele potpora male vrijednosti specijalnim bolnicama za medicinsku rehabilitaciju i lječilištima za ulaganje u medicinsko-rehabilitacijsku opremu i opremu za provođenje programa medicinskog wellnessa u svrhu unaprjeđenja i podizanja kvalitete pružanja zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu“ nabavljen je uređaj za liječenje radiofrekvencijom Indiba.

Indiba Activ terapija u kombinaciji s manualnim i drugim fizioterapeutskim tehnikama daje izvrsne rezultate u rehabilitaciji akutnih i kroničnih problema mišićnog sustava, naglašava Žilić te dodaje kako je njezin utjecaj usmjeren na poticanje prirodnog regeneracijskog mehanizma tkiva, omogućujući pacijentu siguran oporavak u najkraćem vremenu.

Pozitivni učinci ove vrste terapije očituju se kroz staničnu biostimulaciju, poboljšanje mikrocirkulacije, poticanje staničnog metabolizma s ciljem bržeg cijeljenja i smanjenja boli. Vrhunski sportaši poput Rafaela Nadala, Ferrana Torresa, Lionela Messija i klubovi najboljih svjetskih liga koriste ovu vrstu terapije kako bi prevenirali ozljede i ostvarili vrhunske rezultate.

"Zadovoljni smo jer smo uspjeli nabaviti ovaj vrijedan uređaj koji će ubrzati vrijeme rehabilitacije za mnoge naše pacijente te povećati kvalitetu naše zdravstvene usluge.  Naš smjer je bio i ostat će konstantno ulaganje u razvoj kako bi našim pacijentima i korisnicima omogućili što kvalitetniju rehabilitaciju s vrhunskom stručnjacima i opremom", rekao je ovom prigodom ravnatelj Toplica Lipik Goran Pušćenik. On je također dodao kako je uređaj nabavljen u sklopu projekta koji je odobren od strane Ministarstva zdravstva. Ukupna vrijednost uređaja je 30.999,00 €, a Toplicama Lipik je odobrena potpora u iznosu od 21.699,00 €, dok su vlastiti udio financirali iz decentraliziranih sredstava.

Iskustva zadovoljnih korisnika

O učincima ove vrste terapije govore i zadovoljni korisnici. Radmila Horvat, koja je nedavno prošla operaciju prednjeg križnog ligamenta, sada se uspješno oporavlja zahvaljujući terapiji koju provodi. Prije boravka u Toplicama Lipik, suočila se s bolnim kukom i skraćenim mišićima. Međutim, već nakon prve Indiba Activ terapije primijetila je izvanredno poboljšanje. Osjetila je značajno smanjenje boli i znatno bolji opseg pokreta.

Mateo Pierobon se ozlijedio tijekom sportske rekreacije. Nakon detaljnih pregleda ultrazvukom i magnetskom rezonancom, srećom, nije bilo nikakvih prijeloma. Odlučio je krenuti s procesom liječenja kroz seriju od četiri do pet tretmana Indiba Activ terapija i bio je ugodno iznenađen osjetivši pozitivan učinak. Već nakon prvog tretmana primijetio je značajno poboljšanje. Kako ističe, postupak nije bolan i traje samo oko 15 minuta, dok su rezultati izuzetno zadovoljavajući.

Opis nije dostupan.

Mateo Pierobon i Krunoslav Glazer

Krunoslav Glazer je doživio ozljedu pri radu kada je skočio sa skele i povrijedio svoj lijevi kuk. Tri godine je patio zbog nelagode prisutne u kuku, što je uzrokovalo konstantnu i neprestanu bol. Tijekom tog perioda isprobavao je različite oblike liječenja i koristio tablete, ali oni nisu dali željene rezultate.

Nakon serije Indiba Activ terapija, Krunoslav je bio iznenađen osjećajem znatnog poboljšanja već nakon prvog tretmana. Liječenje je trajalo pet tretmana, a Krunoslav ima samo riječi pohvale za rezultate koji su postignuti.

INDIBA Proionic tenologija

Brzo i učinkovito liječenje nakon traumatskog događaja ključno je za proces rehabilitacije. INDIBA Proionic tehnologija pruža najučinkovitije tretmane, smanjuje bol, potiče mobilizaciju, regenerira tkivo te omogućuje brže ozdravljenje. Idealan izbor za sportske ozljede, burzitis, kapsulitis, tendinopatije i bolne sindrome kralježnice. Indiba Activ terapija dostupna je u Toplicama Lipik po cijeni od 25,00 eura po tretmanu. Za informacije i rezervacije nazovite 034 440-719.


LIRA ispod članka