Narodne kupke vanjski
LIRA okomiti
Multipak
Zeleni Otoci Sreće

Mladi iz Lipika pokazuju kako se brinuti o okolišu

27.09.2023. 22:58 | 815 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U petak, 22. rujna 2023. godine, mladi entuzijasti iz projekta "Zeleni otoci sreće" okupili su se kako bi organizirali Zelenu čistku grada i potaknuli sugrađane na brigu o okolišu. Unatoč izazovima s niskim odazivom, budući da im se pridružilo tek nekoliko mlađih i starijih sugrađana, ovaj događaj istaknuo je važnost međugeneracijske solidarnosti i posvećenosti čistoći i očuvanju našeg grada.

Akcija čišćenja obuhvatila je Baranjsku, Udinsku i Vukovarsku ulicu te Ulicu Marije Terezije, a rezultat je bio iznenađujuć - četiri pune vreće smeća. Iako je centar grada često izgledao čisto, ovom akcijom dokazano je da svaki kutak našeg grada zaslužuje pažnju i brigu.

Projekt "Zeleni Otoci Sreće," financiran od strane Europske Unije, poslužio je kao inspiracija i vodilja za ovu inicijativu. Ovaj projekt osnažuje građane kroz interaktivne radionice, predavanja i praktične aktivnosti, pružajući im alate i znanje potrebno za gradnju održive budućnosti. Osim brige o okolišu, projekt istražuje i ključne teme poput klimatskih promjena, recikliranja i energetske učinkovitosti.

"Ovom akcijom želimo potaknuti svakog građanina na odgovornost prema okolišu i naglasiti da malim koracima možemo ostvariti velike promjene. Međugeneracijska solidarnost koju smo vidjeli inspiracija je za buduće akcije", istaknuo je jedan od mladih volontera.

Ova Zelena čistka podsjeća nas da uz zajedničke napore i međugeneracijsku suradnju možemo brinuti o našem okolišu i graditi bolju budućnost za sve građane našeg grada.


LIRA ispod članka