Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
SKUPŠTINA LAG ZELENI TROKUT

Usvojena Lokalna razvojna strategija

27.09.2023. 08:25 | 993 pregleda | Vijesti

Piše:
Dinko Kliček

Na Skupštini Lokalne akcijske grupe „Zeleni trokut“, održanoj 22. rujna, članovi su jednoglasno usvojili Lokalnu razvojnu strategiju za razdoblje od 2023. do 2027. godine. Ova ključna odluka predstavlja značajan korak u planiranju i provedbi lokalnih razvojnih projekata na ruralnom području Lipika.

Strategija je izrađena u sklopu intervencije 77.06, koristeći LEADER pristup Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske. Cilj ovog strateškog dokumenta je definiranje smjernica i prioriteta za razvoj ruralnih područja LAG-a tijekom narednih pet godina.

Nakon što je usvojena na Skupštini, LRS će biti prijavljena na javni natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za odabir LAG-ova koji će biti financirani u navedenom programskom razdoblju. Očekuje se da će LAG ZT biti konkurentska opcija za financiranje, s obzirom na pažljivo razrađene planove i predložene projekte.

Upravitelj LAG-a Igor Matek izrazio je zahvalnost brojnim članovima koji su sudjelovali u izradi ove strategije te naglasio važnost njene uspješne provedbe. Očekuje se da će strategija poslužiti kao temelj za realizaciju niza projekata koji će doprinijeti razvoju ruralnih područja u Lipiku i okolici.

U ime LAG-a Matek također izražava nadu da će ova Strategija biti odobrena od strane relevantnih institucija te da će biti osigurana potrebna sredstva za financiranje planiranih projekata. Ova odluka otvara vrata za daljnji razvoj i prosperitet ruralnih zajednica na ovom području.

S usvajanjem Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2023.-2027., LAG Zeleni trokut postavlja temelje za buduće inicijative i projekte koji će unaprijediti kvalitetu života stanovnika ovog područja i pridonijeti njegovom održivom razvoju.


LIRA ispod članka