Narodne kupke vanjski
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
30. Jesenski bjelovarski sajam

Kobila Bonadea s lipičke ergele na postolju u Gudovcu

14.09.2023. 09:52 | 1120 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Ovogodišnji 30. Jesenski bjelovarski sajam u Gudovcu održao se od 8. do 10. rujna, privukavši brojne posjetitelje i izlagače iz cijele Hrvatske. Sajam je tradicionalno poznat po svojoj bogatoj ponudi i raznolikim događanjima, ali jedan od najznačajnijih aspekata svakog Jesenskog sajma je državna izložba stoke, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Ovogodišnja državna izložba stoke nije razočarala očekivanja, a posebno je privukla pažnju ljubitelja konja. U kolekciji mlađih kobila, drugo mjesto zasluženo je pripalo 514 Bonadei V s Državne ergele Lipik. Ova pobjeda svakako predstavlja ponos za ergelu, ali i za cijeli naš kraj.

Državna izložba stoke na Jesenskom sajmu pružila je priliku uzgajivačima i stručnjacima da pokažu svoje najbolje primjerke stoke te da se natječu za prestižne nagrade. Osim toga, posjetitelji su imali priliku vidjeti raznolikost hrvatskih pasmina stoke i upoznati se s najnovijim trendovima u uzgoju.

Jesenski bjelovarski sajam u Gudovcu nastavlja svoju tradiciju okupljanja poljoprivrednika, uzgajivača stoke i zaljubljenika u ruralni način života. Osim izložbe stoke, posjetitelji su mogli uživati u širokoj paleti proizvoda, opreme i usluga povezanih s poljoprivredom te prisustvovati različitim edukativnim programima.

Ovogodišnji sajam je još jednom potvrdio svoju važnost kao ključno mjesto susreta i razmjene iskustava za sve sudionike agroindustrije u Hrvatskoj. Njegova tradicija i kontinuirana podrška Ministarstva poljoprivrede čine ga nezaobilaznim događajem za sve koji se bave poljoprivredom i stočarstvom.


Toplice Lipik_640x200_tekst