LIPIK test
LIRA okomiti
LIRA vodoravni
OKUSI TRADICIJE

Drugi Slavonski doručak na Ajvar festu u Lipiku - 500 jaja za posjetitelje

13.09.2023. 09:13 | 1839 pregleda | Vijesti

U sklopu nadaleko poznatog Ajvar festa koji će se održati u Lipiku 23. rujna, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u drugom po redu Slavonskom doručku koji obećava pravu gastro poslasticu. Ovogodišnji doručak bit će obogaćen s čak 500 jaja, što će svakako privući pažnju građana koji će moći okusiti slavonsku tradiciju u punom sjaju.

Piše:
Compas

"Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje!" - omiljeni je slogan kojim započinjemo dan i pripremu za najvažniji obrok dana – doručak. A kad su Slavonci u pitanju, doručak dobiva posebno značenje.

Kao što je to običaj kad Slavonci pripremaju radnu akciju, ona ne može započeti bez kvalitetnog obroka. U sklopu ovogodišnjeg Ajvar festa, Grad Lipik poziva sve posjetitelje i natjecatelje da se pridruže ovom tradicionalnom slavonskom doručku.

Članovi Mjesnog odbora Lipik u suradnji s lipičkim vatrogascima, poznatima po svojoj vještini i strasti prema gastronomiji, pripremit će ukusnu kajganu. Svi prisutni će moći uživati u mirisu i okusu prave domaće slavonske kuhinje, a sve pod kuharskom palicom chefa Alena Tutića, koji je čuven po svojem majstorstvu u pripremi tradicionalnih jela.

Ovaj Slavonski doručak neće samo nahraniti tijelo, već će i dušu obogatiti bogatstvom okusa i mirisa Slavonije. Svi posjetitelji Ajvar festa imat će priliku osjetiti toplinu i gostoljubivost našeg prelijepog slavonskog kraja, zajedno s nezaboravnim doživljajem jela koje je sastavni dio slavonske tradicije.

Stoga, pozivamo sve ljubitelje dobre hrane i one koji su željni iskusiti duh Slavonije da se pridruže ovom jedinstvenom gastronomskom iskustvu na Ajvar festu u Lipiku. S 500 jaja na stolu, ovo će biti pravi slavonski doručak za pamćenje.

Opis nije dostupan.

Prijave za natjecanje do 15. rujna

Za one koji smatraju da pripremaju najbolji ajvar, organizatori su pripremili tradicionalni natjecateljski dio festivala. Ocjenjivat će se različite kategorije, uključujući okus i tekstura ajvara. Ovo je prilika da se pokažu vještine u pripremi ovog omiljenog jela i osvoji titula najboljeg ajvara u Lipiku.

Svi zainteresirani za natjecanje mogu se prijaviti do 15. rujna pozivom na kontakt broj 098 961 7814 i kontaktirati Anitu, koja će pružiti sve potrebne informacije o prijavama i pravilima natjecanja.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/