Narodne kupke vanjski
Narodne kupke vanjski
DV KOCKICA LIPIK

[FOTO] Lipički vrtićanci obilježavaju Hrvatski olimpijski dan

12.09.2023. 11:49 | 969 pregleda | Vijesti

Piše:
Dinko Kliček

Sedamdesetak mališana, polaznika Dječjeg vrtića "Kockica" iz Lipika, danas je posjetilo Gradski nogometni stadion u Lipiku kako bi obilježili Hrvatski olimpijski dan. Uz podršku trenera mlađih uzrasnih kategorija Škole nogometa Lipik 1925, Srećka Knoka i Miroslava Leovca, mališani su sudjelovali u raznim igrama spretnosti s loptom i bez nje. Tom prilikom, djeci je predstavljen nogometni trening prilagođen njihovom uzrastu, te su svi zainteresirani dječaci i djevojčice pozvani da se pridruže redovnim treninzima lipičke Škole nogometa.

"Danas smo na nogometnom igralištu uživali s ljubaznim trenerima iz Lipika. Sutra nas očekuje stolni tenis, a u četvrtak ćemo ići na ribolov na jezero Raminac zajedno s gospodinom Sebastijanom Bartošom iz ŠRD Slavonac Lipik. Petak je rezerviran za košarku, dok ćemo sljedeći tjedan posjetiti Pakrac kako bismo djecu upoznali s rukometom i kuglanjem. Također, planiramo organizirati izlete na boćanje i tenis. Ove dvotjedne aktivnosti izvrsna su prilika za našu djecu da već u ranoj dobi upoznaju raznolikost sportskih aktivnosti na našem području i da aktivno provode svoje slobodno vrijeme", izjavila je Ivana Hlebec, odgojiteljica iz DV "Kockica" Lipik.

FOTOGALERIJA

Svake godine, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora, 10. rujna, organizira se Hrvatski olimpijski dan s ciljem promicanja olimpijskog pokreta i poticanja građana na sudjelovanje u sportskim aktivnostima. Također, ovim programom promiču se olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanja, mira i solidarnosti među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Program potiče pojedince, skupine, sportske zajednice, udruge, škole, učilišta, vrtiće, lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i druge organizacije na sudjelovanje. Simbol ove proslave olimpizma je bijela majica, koja predstavlja "zastavu prijateljstva".


Toplice Lipik_640x200_tekst