Grad Lipik_drugi banner
LIRA okomiti
UDRUGA DJECE BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA PAKRAC - LIPIK

Projekt Kuglajmo zajedno okupio branitelje i sugrađane

12.09.2023. 08:40 | 740 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U organizaciji Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik Gradska kuglana u Pakracu je 9. rujna bila poprište sportskog i društvenog okupljanja u okviru kuglačkog turnira pod nazivom "Kuglajmo zajedno". Ovaj događaj, osmišljen s ciljem promicanja zajedništva i podrške hrvatskim braniteljima, privukao je 20 kuglačkih entuzijasta različitih generacija. Ono što ovu manifestaciju čini posebnom jest činjenica da su neki od natjecatelja prvi puta izašli na kuglačku stazu.

Organizatori su sudionike podijelili u dvije kategorije: "rekreativci" za amatere te "profesionalci" za one koji se aktivno bave kuglanjem. U kategoriji "rekreativci," prvo mjesto osvojio je Marijan Novinc, slijedio ga je Krešimir Novinc na drugom mjestu, dok je treće mjesto pripalo Aniti Domitrović.
Među "profesionalcima" najbolji rezultat ostvario je Jasmin Ramić, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Zvonko Gnezda odnosno Domagoj Tušim.
Osim sportskog nadmetanja, "Kuglajmo zajedno" je i dio većeg projekta nazvanog "Osnažimo hrvatske branitelje".
„U opuštenoj atmosferi okupili smo branitelje, članove obitelji i sugrađane na kuglačkom natjecanju. U sklopu tog projekta, osim kuglanja, planira se oslikavanje murala i organizacija radionice izrade nakita. Važno je napomenuti da je ovaj projekt financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja, što pokazuje njihovu predanost podršci i brizi za hrvatske branitelje“, izdvojio je Tomislav Novinc, predsjednik Udruge.


Toplice Lipik_640x200_tekst