LIRA okomiti
LIRA okomiti
DOBROVČANIN U POPULARNOJ TV - EMISIJI

Krunoslav Šuvak: Otvorena borba s kilogramima u Životu na vagi

05.09.2023. 09:22 | 2519 pregleda | Vijesti

Piše:
Dinko Kliček

U sedmoj sezoni RTL-ove emisije "Život na vagi", koju na malim ekranima pratimo od 4. rujna, u borbu s kilogramima ulazi i Krunoslav Šuvak, 32-godišnjak iz Dobrovca. Krunoslav, koji je po zanimanju soboslikar i ličilac, trenutačno obavlja posao vozača kamiona. Svoje predstavljanje javnosti započeo je riječima: "Da mogu nešto promijeniti u životu, više bih se trudio oko svoje težine, ne bih si dozvolio to što jesam." Iskreno izražava svoj strah od potencijalnih zdravstvenih problema, a u tromjesečnu borbu s težinom ulazi s 201 kilogramom.

Kroz život je imao niz problema povezanih s viškom kilograma, no njegova ozbiljna borba s težinom započela je u dobi od osamnaest godina nakon prekida veze s djevojkom. U posljednje vrijeme suočava se s dugogodišnjim problemima prekomjerne tjelesne težine i nastoji promijeniti životni stil kako bi poboljšao zdravlje i kvalitetu života. Sudjelovanje u emisiji "Život na vagi" predstavlja priliku da ostvari ciljeve i postigne trajnu transformaciju.

Opis nije dostupan.

S obitelji

Govoreći o sebi istaknuo je da je kao dijete bio relativno normalne tjelesne građe, uz povremene fizičke aktivnosti zbog rada na selu. Međutim, njegovi problemi s kilogramima započeli su u petom razredu osnovne škole, gdje su se počele manifestirati i poteškoće u školi. Prekomjernu težinu pripisuje slabom karakteru i neodlučnosti da promijeni svoj životni stil.

Kumova riječ presudila!

Ključna prekretnica u njegovoj odluci da se pozabavi svojim zdravljem i težinom bila je razgovor s prijateljem kojem je bio kum na svadbi. On mu je iskreno poželio dug i zdrav život te da će to biti teško ostvariti ako ne promijeni svoje prehrambene navike i tjelesnu aktivnost.

„Kume, ja hoću da ti budeš živ, da puno godina doživimo zajedno, a ako nastaviš ovako, to se neće dogoditi!“. Ova iskrena podrška potaknula je Krunoslava da pokuša izgubiti suvišne kilograme.

Kroz godine, Krunoslav je nekoliko puta pokušao smršaviti, a privremeno je i uspio u tome - dva puta. Prvi put je izgubio tridesetak kilograma tijekom dijete, a slično je bilo  i drugi put dok je radio u Splitu i dosta pješačio.

Unatoč pokušajima da smršavi, naš junak priznaje da je ponekad bio lijen i da je njegova prehrana bila problematična, posebno dok je radio kao vozač kamiona. Dugotrajna putovanja često su rezultirala lošom prehranom.

Neostvaren san i konačan cilj mu je osnivanje obitelji te je istaknuo da je ovaj put odlučan u namjeri da zauvijek riješi problem s kilogramima, a svjedočanstvo javnosti samo će biti dodatan motiv da u tome uspije.

Zato, sretno Krunoslave! Palčeve ti drže tvoji sugrađani i prijatelji!


LIRA ispod članka