LIRA okomiti
LIRA okomiti
Toplice Lipik 960x150_nsl
Poljoprivrednici u potrazi za inovacijama

Posjeta Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

25.05.2023. 21:26 | 757 pregleda | Vijesti

Poljoprivrednici s područja Požeško-slavonske županije imali su priliku posjetiti Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji je organiziran pod pokroviteljstvom Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije i zamjenika županice iz redova srpske nacionalne manjine, Nikole Ivanovića. Ova posjeta okupila je oko 50 poljoprivrednika koji su s velikim interesom istraživali ponudu više od 1.100 izlagača iz dvadeset zemalja, među kojima je bila i zemlja partner, Italija.

Piše:
Compas

Cilj posjete bio je stvoriti veze i umrežiti poljoprivrednike te omogućiti razmjenu informacija i upoznavanje s najnovijim dostignućima u području poljoprivrede. Nikola Ivanović, zamjenik županice, naglasio je važnost ovakvih događanja za lokalne poljoprivrednike te je izjavio: "Sudjelovanje na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu pruža našim poljoprivrednicima priliku da se upoznaju s inovacijama, tehnologijama i trendovima u industriji. Ovo je izvrsna prilika za uspostavljanje kontakata s potencijalnim partnerima i razmjenu iskustava."

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu predstavlja jedno od najvažnijih događanja u poljoprivrednom sektoru jugoistočne Europe. Ovaj prestižni sajam okuplja stručnjake, poljoprivredne proizvođače, predstavnike tvrtki i institucija te pruža platformu za prezentaciju najnovijih tehnologija, proizvoda i usluga u poljoprivredi. Poljoprivrednici iz Požeško-slavonske županije imali su priliku proširiti svoje znanje, istražiti mogućnosti za unapređenje svojih poljoprivrednih operacija i uspostaviti kontakte s ključnim dionicima u industriji.

"Ovakvi događaji su od iznimne važnosti za razvoj naše poljoprivrede i jačanje veza s drugim poljoprivrednicima i stručnjacima u industriji. Povezivanje s međunarodnom zajednicom omogućuje nam da pratimo najnovije trendove i primijenimo ih na našim poljoprivrednim gospodarstvima", istaknuo je jedan od poljoprivrednika koji je sudjelovao u posjetu.


LIRA ispod članka