LIRA okomiti
Narodne kupke vanjski
Multipak
Tirol za hrvatsko vatrogastvo

Tomislavu Stokiću i Peteru Logaru u Saboru uručena priznanja za doprinos vatrogastvu

23.05.2023. 09:19 | 1141 pregleda | Vijesti

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader primio je u službeni posjet 18. svibnja izaslanstvo Republike Austrije i Vlade Savezne pokrajine Tirol. Izaslanstvo je predvodila ministrica Astrid Mair, a susret je bio usredotočen na projekt "Tirol za hrvatsko vatrogastvo". Tom prigodom, istaknuti su koordinatori projekta, Tomislav Stokić i Peter Logar.

Piše:
Compas

Potpredsjednik Sabora Ante Sanader izrazio je zahvalnost austrijskom izaslanstvu i narodu Tirola za podršku hrvatskom vatrogastvu. Naglasio je da vrijednost projekta nije samo u donacijama, već i u dugoročnoj suradnji između vatrogasnih društava dviju država. Potpredsjednik Sanader također je istaknuo bogatu tradiciju vatrogastva u Hrvatskoj, koja je utemeljena u vrijeme zajedničke države s Austrijom.

Ministrica Astrid Mair potvrdila je važnost projekta te istaknula ciljeve podrške hrvatskom vatrogastvu. Pored donacija vozila i opreme, projekt se fokusira i na osposobljavanje vatrogasaca. Ministrica je izrazila zadovoljstvo posjetom Hrvatskoj te naglasila da će Austrija nastaviti pružati pomoć prema svojim mogućnostima.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je također nazočio ovom događaju, istaknuo je važnost zajedničkog djelovanja u vatrogastvu, s obzirom na klimatske promjene koje dovode do sve češćih i većih katastrofa poput požara i poplava.

Susret je također bio prilika za uručenje priznanja za izuzetan doprinos vatrogastvu. Austrijska strana primila je zlatne i srebrne plakete, dok je Tomislav Stokić, koordinator projekta "Tirol za hrvatsko vatrogastvo" u Hrvatskoj, dobio zahvalnicu s hrvatske strane.

U izjavi za Compas, Tomislav Stokić izrazio je zadovoljstvo što je prepoznata izuzetna važnost ovog projekta, međutim, kako je naglasio, žao mu je što se to nije dogodilo ranije.

Stokiću uručeno i priznanje Općine Rešetari

Povodom Dana Općine Rešetari 12. svibnja, zapovjedniku lipičkog DVD-a Tomislavu Stokiću uručeno je još jedno vrijedno priznanje. Naime, za doprinos vatrogastvu pri nabavci vatrogasnih vozila i opreme uručeno mu je priznanje te pripadajući grb.


Toplice Lipik_640x200_tekst