„Ovo je moja treća autorska knjiga, a posvećena je zelenoj temi u najširem smislu te riječi. Ona nas želi nadahnuti da se hranimo jednostavnije i bolje, uglavnom biljnom hranom, i to onom najboljom mogućom: divljom, zelenom i živom. Iako u knjizi ima recepata te vrste, ne bih je nazvala kuharicom, već antikuharicom jer su oni toliko pojednostavljeni da doista ne treba velika stručnost za pripremiti ovo zeleno bilje“, uvodno je rekla Željka Klemenčić, autorica knjige „Zelen“, čija je promocija održana 11. svibnja u Gradskog knjižnici Pakrac.
Promociju je obilježio velik interes domaće publike koja, između ostalog, Željku Klemenčić poznaje i kao članicu žirija u poznatom kulinarskoj TV emisiji 3,2,1 kuhaj, na što se Željka u nekom trenu osvrnula, komentirajući prednosti i nedostatke javnog života. Za sebe kaže da je počela kuhati iz hobija, a danas joj gastronomija predstavlja način života.
Također, tijekom večeri je podsjetila na ranije objavljena izdanja "Mrvica svaki dan" i "Sretno dijete koje jede sve". Progovorila je o tome kako se i koliko mijenjala njezina životna filozofija i njezin odnos prema hrani te kako se nosi s nutricionističkim trendovima i preporukama.
Predstavljanje knjige „Zelen“ dio je projekta Povratak prirodi koji provodi Studio za jogu Chandra yoga Pakrac u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Pakrac - projekta koji svojim aktivnostima želi osvijestiti povratak prirodi na svim područjima - od hrane, preko svakodnevnih sitnica - i educirati nas kako napraviti pozitivne pomake u svojim životima.
U skladu s temom ugodnu večernje događanje u pakračkoj knjižnici upotpunio je Đorđe Cvijić, majstor čaja, servirajući prisutnima topli napitak, i to upravo onakav kakav je naučio spravljati u Kini gdje je stekao titulu gong fu cha majstora čaja, učeći od budističkih svećenika.
© 2014-2025. COMPAS portal - Sva prava pridržana.