TOPLICE LIPIK _vanjski
TOPLICE LIPIK _vanjski
Medianno
Požeška biskupija

Poznat je ovogodišnji raspored slavlja sakramenta svete potvrde

25.01.2023. 12:35 | 1336 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Poštujući želje pojedinih župa i mogućnosti biskupa Antuna Škvorčevića i njegovih suradnika, Biskupski ordinarijat Požeške biskupije obznanio je raspored slavlja sakramenta svete potvrde u 2023. godini.

Sakrament svete potvrde ili krizme je sakrament kojim krizmanik ulazi u „svijet odraslih“ u vjeri. U našoj biskupiji primaju ga mladi obično u 8. razredu osnovne škole.

Riječ POTVRDA dolazi od latinske riječi confirmatio što znači da sakrament potvrđuje krštenje i vjeru potvrđenika. Taj sakrament nazivamo FIRMA što dolazi od glagola firmare, a znači učvrstiti, ojačati. Zovemo ga također i KRIZMA što dolazi od krizme, tj. svetog ulja što ga biskup posvećuje na Veliki četvrtak, a njime se pomazuju krizmanici za življenje vjerničkog poslanja. One koji primaju ovaj sakrament nazivamo potvrđenici, krizmanici ili firmanici.

Tako će slavlje svete potvrde u Lipiku biti održano u nedjelju, 21. svibnja u 11 sati, dok će se u Gaju održati u petak 2. lipnja, također u 11 sati.

Slavlje sakramenata svete potvrde u Pakracu će se održati 18. lipnja, dan ranije će biti upriličeno u Donjoj Obriježi, dok će se u Badljevini održati 27. svibnja.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/