Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Najljepša božićna okućnica Grada Lipika - sudjelovalo 7 sudionika

Najljepšu božićnu okućnicu ima obitelj Ivančević iz Gaja

13.01.2023. 10:43 | 3854 pregleda | Vijesti

U zgradi lipičke Gradske uprave 13. siječnja, uz prisustvo gradonačelnika Vinka Kasane te direktora Turističke zajednice Grada Lipika Hrvoja Kovačića, kao i članova Mjesnog odbora Lipik Bore Tutića i Alena Tutića, sudionicima ovogodišnjeg natječaja dodijeljena su priznanja i nagrade za najljepšu zimsku, odnosno božićnu okućnicu Grada Lipika.

Piše:
Matija Kulhavi

Ove je godine u akciji „Najljepša božićna okućnica 2022.“ sudjelovalo sedam sudionika iz četiri lipička naselja - Donjeg Čaglića, Gaja, Marinog Sela i Poljane. Neki su od njih sudjelovali i ranijih godina, a neki sa svojim okućnicama su sudjelovali po prvi put. To su obitelji Adžijević, Borovičkić, Ivančević, Nagy, Paukovac, Štimac i Tunjić.

Dobrodošlicu im je poželio direktor TZ Lipika Hrvoje Kovačić istaknuvši da mu je iznimno drago pozdraviti sve okupljene sudionike natjecanja za najljepšu božićnu okućnicu. On im je zahvalio i na sudjelovanju, ali i na velikom trudu kojim su doprinijeli da Lipik ponovno bude jedna od prepoznatljivih zimskih turističkih destinacija.

Prije same dodjele priznanja sudionicima se obratio i gradonačelnik Vinko Kasana naglasivši da je cijeli smisao ove akcije potaknuti i animirati građane na sudjelovanje u uljepšavanju Lipika u ovo božićno vrijeme.

Uručenje nagrada / Compas.hr

- „Uz sav trud koji ulažemo kako bi uljepšali sva naša naselja, taj cilj se ne može u potpunosti postići ako se u njegovo ostvarenje ne uključe i građani.”, rekao je gradonačelnik, pohvalivši trud svih ovogodišnjih natjecatelja te dodavši kako će do sljedećeg adventa biti uređen i perivoj koji će ponovno zasjati u punom sjaju kao i prethodnih godina.

Obitelj Ivančević je pobjednik natjecanja

Stručni žiri (direktor TZ Hrvoje Kovačić, predsjednik MO Lipik Bore Tutić i član Alen Tutić) je obilazio prijavljene okućnice da utvrdi autentičnost svih lokacija i priloženih fotografija, a presudili su glasovi prijatelja uključenih obitelji koji su za njihove okućnice glasali putem Facebook stranice Turističke zajednice Grada Lipika.

Najljepša božićna okućnica Lipika / Compas.hr

Shodno svemu navedenom, najljepšom okućnicom proglašena je ona od obitelji Ivančević iz Gaja koja se ovom prilikom prvi put natjecala. Prilikom uručenja nagrade, mladi Mihael Ivančević je istaknuo kako svake godine uređuje svoju okućnicu, međutim ovo je prvi put da se prijavio na natječaj i pri tome pobijedio. U ukrašavanju mu je pomogla djevojka, a namjerava se natjecati i sljedeće godine.

Mihael Ivančević / Compas.hr  

Svi sudionici su nagrađeni za svoj trud bonom od 40 eura, a pobjednik je uz bon od 70 eura nagrađen i simboličnom titulom „Najljepše okućnice“.

Okućnice svih ovogodišnjih natjecatelja možete pogledati OVDJE.


LIRA ispod članka