Narodne kupke vanjski
Narodne kupke vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl
POTPISANI UGOVORI SA STIPENDISTIMA GRADA LIPIKA

Stipendiju ove godine dobilo novih 10 studenata prvih godina studija

21.11.2022. 11:54 | 1814 pregleda | Vijesti

Većina lipičkih studenata studira na sveučilištima u Zagreb i Osijeku, a ima i onih koji studiraju u Rijeci i Varaždinu.

Piše:
Matija Kulhavi

Nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija Grada Lipika u ovoj akademskoj 2022./2023. godini, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana danas je potpisao studentske ugovore s novih 10 studenata prvih godina studija, dok tridesetak studenata viših i završnih godina nastavlja primati stipendije do završetka studija. Većina lipičkih studenata studira na sveučilištima u Zagreb i Osijeku, a ima i onih koji studiraju u Rijeci i Varaždinu.

Osigurano 230 tisuća kuna za stipendije

Ove je godine za program stipendija u proračunu osigurano 230 tisuća kuna s namjerom da se studenti nakon završetka studija vrate u Lipik kao visokoobrazovani mladi ljudi i zaposle u ustanovama i poduzećima našeg kraja ili pokrenu vlastiti privatni posao kao uspješni mladi poduzetnici.

Grad Lipik već 25. godinu stipendira studente sa svog područja, a s dodjelom stipendija započelo se 1997. godine, istaknula je Gordana Horvat, voditeljica odsjeka za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti. Iz Gradske uprave ovim putem pozivaju studente da se obrate u vezi bilo kakvih upita u sljedećih godinu dana.

 

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i Teodora Pritula, studentica 1. godine diplomskog studija poslovne ekonomije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku / Compas.hr


LIRA ispod članka