TOPLICE LIPIK _vanjski
TOPLICE LIPIK _vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl
DAN OTVORENIH VRATA MUP-A, SAJAM MOGUĆNOSTI I 19. DJEČJA BICIKLIJADA

Današnji je dan u Lipiku bio posvećen djeci

21.09.2022. 15:24 | 1666 pregleda | Vijesti

Ususret Dana policije, ispred Gradske tržnice u Lipiku, 21. rujna je održan  Dan otvorenih vrata MUP-a i Sajam mogućnosti, nakon čega su vrtićarci i osnovnoškolci iz Lipika i Poljane vozili 19. Dječju biciklističku utrku ulicama našeg grada. Ova događanja su organizirana prigodom obilježavanja Dana Grada Lipika – Franciškova.

Piše:
Matija Kulhavi

Policijska uprava požeško-slavonska i službenici Policijske postaje Pakrac održali su tradicionalni Dan otvorenih vrata MUP-a s ciljem približavanja svojih aktivnosti građanima u brizi za sigurnost lokalne zajednice. Kontakt policajci su obavljali besplatnu registraciju bicikala, prezentirana je djelatnost krim-policije, kao i interventnih policajaca, a predstavili su se i djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite (nekadašnja Državna uprava za zaštitu i spašavanje – DUZS).

Osim policijskih štandova na Sajmu mogućnosti, osnovnoškolcima su razne aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena prezentirali predstavnici udruga i ustanova s područja Lipika i Pakraca. Bili su tu predstavnici Radio kluba „Poljana“, OK „Volley Lipa“, Udruge „Latica“,  OCD Delfin te Inkluzije Pakrac – Lipik, a predstavnici Udruge slijepih Pakrac-Lipik, Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i HCR-a (Hrvatskog centra za razminiravanje) također su predstavili svoj rad.

Na 19. Dječjoj biciklističkoj utrci sudjelovalo je više od stotinu djece iz Dječjeg vrtića „Kockica“ te Osnovne škole „Lipik“ i Osnovne škole „Grigora Viteza“ iz Poljane, a najbržima je medalje uručio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Kod djece iz vrtića je pobijedio Nikša Kliček Orban ispred Lukasa Lalića na drugom i Lovre Šuberta na trećem mjestu. Najbrži među učenicama prvog i drugog razreda bio je Matija Majstorović ispred Borne Pušćenika na drugom i Anea Nagyja na trećem mjestu, dok je kod učenica istih razreda najbrža bila Anai Leovac, koju su slijedile Likava Polina i Karla Krenek na drugom i trećem mjestu. Među učenicima 3. i 4. razreda pobijedio je Ivan Bišćanin ispred Jana Kaurina na drugom i Matije Štimca na trećem mjestu, a kod učenica istih razreda najbrža je bila Laura Vondrak ispred Sare Golik na drugom i Sare Pilat na trećem mjestu. Iz 5. i 6. razreda prvi je na cilj stigao Jure Kos ispred Luke Bakarića na drugom i Jakova Nemeta na trećem mjestu, a kod djevojčica je pobijedila Irena Ivanović ispred Petre Nuić na drugom i Lene Latinski na trećem mjestu. Među najstarijim osnovnoškolcima iz 7. i 8. razreda pobijedio je Nikola Martinović ispred Filipa Louča na drugom i Roke Gašljevića na trećem mjestu, a među djevojčicama najbrža je bila Nataša Grubić ispred Laure Leovac na drugom, dok se na trećem mjestu našla Antonija Sandrini.

Među publikom koja je bodrila svoje najmilije, od jedne gospođe, čiji je unuk osvojio medalju smo mogli doznati kako je krenuo očevim stopama jer prije nekoliko godina i njegov je otac osvojio medalju na Dječjoj biciklističkoj utrci u Lipiku.

FOTO:

DAN OTVORENIH VRATA MUP-A, SAJAM MOGUĆNOSTI

19. DJEČJA BICIKLISTIČKA UTRKA U LIPIKU


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/