Delfin 2022
LIRA okomiti
LIRA vodoravni
UDRUGA LIDO

U Dobrovcu je sve pripremljeno za Ivanjski krijes i Festival janjetine

23.06.2022. 09:22 | 974 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Predstojeće subote, 25. lipnja u organizaciji Udruge za očuvanje narodnih običaja LIDO, a pod pokroviteljstvom Grada Lipika, održat će se tradicionalni Ivanjski krijesovi na igralištu NK Dobrovca.

Kao što smo već najavljivali, i ove nas godine očekuje bogat i nadasve zanimljiv program jer u sklopu Ivanjskih krijesova održava se i drugi po redu Festival janjetine koji će okupiti brojne zaljubljenike u gastronomske specijalitete.

Uz bogatu i šaroliku ugostiteljsku ponudu te zanimljivu tombolu u kojoj je glavna nagrada Aku Trimer, za glazbenu pozadinu će se pobrinuti Tamburaški sastav „Ambar“.

Da pripreme teku prema predviđenom planu mogli smo se uvjeriti jučer kad smo posjetili Dobrovac i lokaciju na kojoj će se ova atraktivna manifestacija odvijati. Članovi Udruge LIDO u radnoj su akciji između ostalog pripremili i Ivanjski krijes koji će biti zapaljen u subotu poslije 21 sat, a podršku im je došao dati i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana koji je ovom prigodom pohvalio ovu vrijednu udrugu koja čuva običaje i tradiciju te promovira naš zavičaj u svakoj prilici i na svakom mjestu.

FOTOGALERIJA


LIRA ispod članka