delfin3
Narodne kupke vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl
Gradsko vijeće Lipika

Nakon nepune dvije godine lipički vijećnici održali sjednicu u Gradskoj vijećnici

15.06.2022. 09:57 | 1565 pregleda | Vijesti

Deveta sjednica Gradskog vijeća Grada Lipika održana je 14. lipnja i to po prvi put u ovom mandatu ondje gdje je i predviđeno, u prostoru Gradske vijećnice unutar lipičke zgrade Gradske uprave. Zbog pandemije koronavirusa i tada važećih epidemioloških mjera sjednice Gradskog vijeće u proteklom su se razdoblju odvijale u prostoru Vatrogasnog doma Lipik te u konferencijskoj dvorani Quella unutar Toplica Lipik. Osim gradskih vijećnika te lipičkog gradonačelnika i predstavnika gradskih službi, sjednici su nazočili i predstavnici gradskih tvrtki, Turističke zajednice te vatrogasnih službi.

Piše:
Matija Kulhavi

Prije nego što su vijećnici prešli na  radni dio sjednice, nekoliko se njih javilo s pitanjima tijekom aktualnog sata.

Tako se vijećnik Vinko Strganac (HSS) zanimao za situacije u Toplicama Lipik o kojoj smo već pisali na našem portalu, a odnosi se na ostavku dosadašnjeg ravnatelja i postavljanju vršitelja dužnosti ravnatelja te odabira novoga, kao i na financijsko stanje. Odgovorio mu je predsjednik Gradskog vijeća Slobodan Katunar (HDZ), koji je ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Toplica Lipik. On je istaknuo da se radi o novim okolnostima i financijskim izazovima koji su nastali uslijed pandemije koronavirusa, ali i aktualne situacije u našoj državi i svijetu, a u kojoj svjedočimo porastu energenata. Toplice su i dosad uredno poslovale, a tako će biti i dalje, što podrazumijeva i investicije među kojima je i projekt Terme Lipik, rekao je Katunar.

Financijski izazovi postoje, ali problemi nisu nepremostivi. Potpora od Požeško-slavonske županije, kao i od ostalih mjerodavnih tijela je prisutna. Ravnatelj se odlučio povući i prepustiti svoje mjesto nekome tko će možda imati više energije suočiti se s postojećim izazovima, a Toplice će nastaviti regularno poslovati kao i dosad, istaknuo je između ostalog Slobodan Katunar.

Što se tiče rekonstrukcije Ulice Matije Gupca, od centra Lipika do kružnog toka u Dobrovcu, što je vijećnika Strganca također zanimalo, napravljeno je sve prema proceduri i sad se samo očekuje da radovi krenu, što bi trebalo biti veoma brzo, odgovorio je gradonačelnik Vinko Kasana (HDZ).

Vedrana Vondrak (nezavisna) je upitala što Grad Lipik namjerava učiniti u pogledu sveprisutne inflacije, a gradonačelnik Kasana je odgovorio kako su u Gradu svjesni nastalih okolnosti i sveopćeg poskupljenja.

Država je puno toga dosad napravila, mi pratimo situaciju i shodno našim mogućnostima građanima ćemo biti na usluzi i pomoći.“, rekao je gradonačelnik.

Vijećnica Vondrak je pitala i što će biti sa spominjanom rekonstrukcijom objekta Fontana u sklopu Toplica Lipik. Odgovoreno joj je da se sve još razmatra te su konzultacije u tijeku oko onoga što će biti najbolje rješenje za sve u pogledu ove kapitalne investicije kako bi naše Toplice bile moderne i prvorazredne.

Nastavak izgradnje spomen parka Domovinskog rata u Lipiku bilo je pitanje koje je postavila vijećnica Virna Krpan (HSS). Odgovoreno joj je da su razlozi financijske prirode jer se čekaju natječaji na koje bi se kandidirao nastavak ovog projekta. Projekt će naravno biti dovršen, Ministarstvo hrvatskih branitelja daje punu podršku, međutim zbog svih ovih poskupljenja trenutno radovi stoje.

Nakon aktualnog sata vijećnici su prešli na radni dio sjednice o čemu ćete moći čitati naknadno.


Toplice Lipik_640x200_tekst