Delfin 2022
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Veliki uspjeh RK LIPA

Mini rukometaši LiPe treći u Hrvatskoj!

14.06.2022. 17:40 | 568 pregleda | Vijesti

Piše:
Ivan Macura

Protekle je nedjelju u Karlovcu održano 20. međunarodno otvoreno prvenstvo Karlovca u mini i super mini rukometu, koje slovi i kao neslužbeno prvenstvo Hrvatske u mini i super rukometu.

Rukometni klub „LiPa“ je na prvenstvu nastupio s kategorijom dječaka rođenih 2011. godine i mlađih te s dvije ekipe djevojčica rođenih 2012. godine i mlađih.

Dječaci su ostvarili fantastičan uspjeh osvojivši 3. mjesto! Puleni trenera Maria Lopara i Matije Šimića su tijekom cijelog prvenstva pokazali fantastičnu igru te svoj klub učinili ponosnim s broncom oko vrata.

U grupnoj fazi su redom padali RK Š.R. Karlovac s 12:4, HRK Gorica sa 14:3 te MRK Trogir 2 s 11:4. S osvojenim prvim mjestom u skupini, plasirali su se izravno u četvrtfinale gdje su suvereno pobijedili RK Gospić s 13:8. U polufinalu ih je čekala ekipa Rudara iz Ruda koja je bila bolja te slavila rezultatom 6:11. Iako razočarani i tužni što se nisu uspjeli plasirati u finale, dječaci su skupili i posljednje atome snage te u utakmici za 3. mjesto savladali MRK Trogir rezultatom 14:10.

Dodajmo i to da je Tin Lapaš zasluženo uvršten u najbolju petorku prvenstva!

Djevojčice završile u četvrtfinalu

Djevojčice su svoj put završile u četvrtfinalu malog finala prvenstva. LiPa 1 je grupnoj fazi poražena u sva tri susreta. Bolje od njih su bili RŠ Crikvenica s rezultatom 8:7, ŽRK Osijek 14:8 te zlatne s ovog prvenstva, ekipa ŽRK Sesvete s 13:7. U osmini finala su pobijedile ekipu ŽRK Siska 5:0, dok su u četvrtfinalu poražene od ŽRK Colapis iz Ozlja sa 14:10. LiPa 2 je u prvoj utakmici savladala ekipu iz Tenje rezultatom 2:0, a nakon toga su poražene 5:0 od RK Š.R. Karlovac 1 s 5:0 te od ŽRK Zaprešić sa 7:3. U osmini finala su bile bolje od Koke iz Varaždina sa 5:2, dok je u četvrtfinalu od njih bila bolja ekipa RŠ Crikvenica sa 4:7. Ekipe su vodili Nika Lopar, Dario Papušek i Ivan Macura.

 


LIRA ispod članka