LIRA okomiti
LIRA okomiti
LIRA vodoravni
Broj 93.

Izašao je novi broj mjesečnika Compas

28.05.2022. 08:27 | 316 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Kao i svakog posljednjeg petka u mjesecu, tako je i jučer izašlo najnovije izdanje mjesečnika Compas u kojem donosimo pregled svih onih zbivanja koja su obilježila najljepši proljetni mjesec – svibanj.

Između ostalog, obilježili smo dvadeset i sedmu obljetnicu vojno redarstvene akcije Bljesak kojom su nakon duge četiri godine okončana ratna zbivanja i oslobođen okupirani zapadnoslavonski teritorij.

Osim dražesnih pupoljaka svibanjskih u kojima smo uživali tijekom jubilarnog Sajma cvijeća, jedne od najljepših manifestacija u našem gradu, posljednjih dana svjedočimo i pravim ljetnim temperaturama, što nam ujedno ukazuje i na činjenicu kako će Bazeni Lipik itekako biti posjećeni tijekom kupališne sezone koja nam predstoji. Moglo bi to biti dugo toplo ljeto na lipičkoj rivijeri.

S jenjavanjem ozloglašene pandemije koronavirusa, živnula su i događanja za koja smo bili uskraćeni tijekom dvogodišnje stanke. Odvijaju se brojne priredbe, sajmovi, a tu su svakako i godišnje skupštine naših lokalnih udruga koje su se ponovno aktivirale u provođenju svojih programa i djelatnosti.

Naravno, u ovom novom izdanju možete čitati i Strahijade Siniše Njegovana Stareka, kolumnu o zdravom životu dr. Ive Belana, kao i kolumnu Sanje Bogdan Pavlović namijenjenu poduzetnicima te onima koji će to tek postati.

U lipnju, koji je pred nama, također su najavljena brojna zbivanja, a mi ćemo ih, kao i dosad nastojati primjereno medijski popratiti. Tijekom ljeta ponovno ćemo moći uživati i u Lipik 3x3 Challengeru, a potom slijede i popularne rujanske manifestacije, poput Ajvar festa i Fišijade, koje se održavaju uoči obilježavanja Dana Grada Lipika.

Novo izdanje Compasa možete pronaći na sljedećim prodajnim mjestima:

 

Lipik

Aqua, Trg kralja Tomislava 1
Lira Travel, Trg kralja Tomislava 1
Lonia, Vukovarska avenija 10
Mlin i pekare, Jadranska 5
Mlin i pekare, Matije Gupca 15
Mlin i pekare, Slavonska 34

 

Dobrovac

Lonia, Matije Gupca 107
Mlin i pekare, Stjepana Radića 1

 

Gaj

Mlin i pekare, Sudre Slavka 11a

 

Poljana

Mlin i pekare, Gajeva bb

 

Antunovac

Mlin i pekare, Poljanska 79b

 

Brezine

Lonia, Brezine 49

 

Pakrac

KTC, Ivana Gundulića 183
Mlin i pekare, Hrvatskih velikana 19

 

Prekopakra

Lonia, Dalibora Duhača 47
Mlin i pekare, Stjepana Radića 2

 


LIRA ispod članka