Delfin 2022
Delfin 2022
Radio Daruvar 2
Povodom 90. obljetnice DVD-a Omanovac

Združenom vatrogasnom vježbom pokazali svoju spremnost

09.05.2022. 10:19 | 490 pregleda | Vijesti

U Omanovcu je 8. svibnja održana združena vatrogasna vježba svih 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava koje čine Vatrogasnu zajednicu Lipika i Pakraca, a tom je prigodom obilježena i 90. obljetnica DVD-a Omanovac.

Piše:
Compas

Vježba je poslužila kako bi se pokazala spremnost, odnosno isprobala raspoloživa vatrogasna oprema, ljudstvo, koordinacija između društava te utvrdilo gdje su eventualni nedostaci i mjesta za poboljšanje.

Prilikom postrojavanja članova, a prije same demonstracije, sudionike su pozdravili Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonske županice, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i Dragutin Žnidarec, predsjednik Vatrogasne zajednice naše županije. Oni su tom prigodom pohvalili sposobnost, uvježbanost i opremljenost vatrogasnih postrojbi, njihovu dobru volju i zalaganje te im zahvalili što su oslonac i sigurnost našim lokalnim sredinama..

U vježbama je demonstriran požar na otvorenom gdje je gorjela veća površina prekrivena baliranom i rasutom slamom, scenarij s kojim se često susreću i koji je u velikoj većini slučajeva uzrokovan ljudskim nemarom, te izvlačenje unesrećene osobe iz gorućeg objekta uz pružanje prve pomoći.

Nakon demonstracija, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik, Ilija Turković st. i Tomislav Stokić podijelili su priznanja svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja su sudjelovala u združenoj vježbi.


LIRA ispod članka