LIPIK test
LIPIK test
Dan državnosti HDZ
Sajam cvijeća 2022.

Lijepo i sunčano vrijeme poziva vas da posjetite Sajam cvijeća u LIpiku

08.05.2022. 13:09 | 908 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Jubilarni Sajam cvijeća u stoljetnom lipičkom perivoju započeo je tijekom dopodnevnih sati, a ove je godine posebno čaroban jer se po deseti put  slavi proljeće, buđenje prirode, života i biološke raznolikosti.

Zbog pandemije, protekle dvije godine prošle su bez ove, kako mnogi kažu, jedne od najljepših lipičkih manifestacija, a sad su svi jedva dočekali uživati u cvjetnoj i mirisnoj rapsodiji.

Prilikom samog službenog otvorenja Sajma cvijeća u Lipiku okupljene su pozdravili požeško-slavonski dožupan Ferdinand Troha te gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, koji je manifestaciju i proglasio otvorenom.

Otvorenje su prigodnim nastupom obilježili i naši najmlađi sugrađani – „Leptirići“, mješovita grupa Dječjeg vrtića „Kockica“ Lipik s cvjetnim plesom „Ja volim pjesmu, pjesma voli mene“.

Sajam cvijeća je u tijeku, a svi su pozvani da prošeću uz umjetničke instalacije, cvjetne gredice, raznolike štandove te se podruže s cvjetićima, isprobaju cvjetne masaže i cvjetne delikatese za koje su se pobrinuli djelatnici Toplica Lipik. Naravno, neizostavno je spomenuti i bogatu gastronomsku ponudu u srednjovjekovnoj krčmi "Kod veprove glave" i ugostiteljskom šatoru "Mihaljinec".

Tu je i zabavni lunapark za djecu, turistički vlakić, lipicanska kočija Državne ergele Lipik, jahanje na konjima Kasačkog kluba "Diamant"…. Lipik Vas čeka!

FOTOGALERIJA 1

FOTOGALERIJA 2


LIRA ispod članka