delfin3
LIPIK test
Toplice Lipik 960x150_nsl

OPG Jareš: Novom ugostiteljsko-turističkom ponudom svojim gostima žele pružiti doživljaj bogatog slavonskog sela

26.01.2022. 15:54 | 2577 pregleda | Vijesti

Obitelj Jareš iz Donjih Sređana generacijama se bavi sirarstvom te poljoprivrednom proizvodnjom, a na njihovom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, na kojem se uz farmu nalazi i mini sirana, nedavno su odlučili ponuditi i ugostiteljsko-turističku uslugu kroz koju žele upoznati goste sa svojim radom i kvalitetom te im u potpunosti pružiti doživljaj bogatog slavonskog sela.

Piše:
Matija Kulhavi

 

 

Kroz razgovor s Martom Jareš, članicom OPG-a smo doznali kako svoju djelatnost imaju registriranu od 2008. godine, ali to je samo nastavak proizvodnje koja traje već nekoliko generacija. Tradicijski proizvode mliječne proizvode, a bave se mliječnim govedarstvom te proizvode svu hranu za svoje životinje. Dakle baš onako kako se nekad hranilo, bez smjesa i suplemenata. Naravno da je pandemija koronavirusa otežala rad koji nije moguće zaustaviti, međutim, nisu se previše pouzdali u virtualne, odnosno online tržnice jer njihovi proizvodi nisu baš prikladni za takvu vrstu distribucije. Stoga su se okrenuli na pojačavanje postojećeg tržišta i izravnu prodaju.

Cilj im je koncentrirati se na domaće tržište jer i potražnja je u posljednje vrijeme porasla. Prije su bili više koncentrirani na obalu, ali sad su se više okrenuli lokalnom području, odnosno podneblju Lipika, Pakraca, Daruvara i okolice.

Upravo zato kroz ovu novu ugostiteljsko-turističku ponudu žele uključiti potencijalne goste te ih educirati o proizvodnji koja je sad sve rjeđa i prikazati im svoju obiteljsku ljubav prema poljoprivredi te način seoskog života na jednoj tipično slavonskoj farmi.

Podrška Grada Lipika i Lipičke razvojne i turističke agencije

U pokretanju ove nove djelatnosti podršku su imali u djelatnicima Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA koji su im pomogli u projektu kroz mjeru 6.2.1., mjeru koja se odnosi na potpore ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti.

Tako će svojim budućim gostima uskoro moći ponuditi smještaj u trokrevetnoj, dvokrevetnoj ili pak jednokrevetnoj sobi od kojih svaka ima sanitarni čvor i izlaz na zajednički balkon. Također je uređen i prostor za druženje i uživanje u proizvodima koji se proizvode na OPG-u. Sada su u postupku registriranja i ako se sve bude odvijalo prema planu, trebalo bi zaživjeti tijekom četvrtog mjeseca, rekla nam je Marta Jareš.

Nedavno ih je posjetio i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana sa suradnicima kako bi se i osobno uvjerili u novu ponudu koju ova vrijedna obitelji nudi na svojem OPG-u. U svojoj izjavi za Compas gradonačelnik je naglasio kako je OPG Jareš itekako prisutan u našem gradu, kao i na svim događanjima, odnosno sajmovima koji se ovdje odvijaju, a nova djelatnost svakako će još više doprinijeti ruralnom razvoju ovoga kraja.

Fotografije: OPG Jareš; Compas.hr


Uskrs3_2023
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/