LIPIK test
LIRA okomiti
Dan državnosti HDZ
OPASNOST U PROMETU

Mladom vozaču uhvaćenom u Skenderovcima izdana kazna od 15.000 kuna i 5 mjeseci ne smije voziti auto

24.01.2022. 10:34 | 1020 pregleda | Vijesti

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Piše:
Compas

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 52 prekršaja, od čega policija ističe četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 22 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist, izvještava nas policijska glasnogovornica Nikolina Janković.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 23. siječnja 2022. oko 1.10 sati u naselju Skenderovci kod Lipika, o čemu smo već izvještavali dan ranije.

Naime, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke BMW, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,34 promila upravljao 22-godišnjak. Nadalje, testiranjem mu je utvrđena i prisutnost droge u organizmu, a odbio je vađenje krvi i urina. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 15 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci.


LIRA ispod članka