LIRA okomiti
LIRA okomiti
Radio Daruvar 2

SKD Prosvjeta Pododbor Pakrac – Lipik: Dogovorena daljnja suradnja i nastavak kulturnih aktivnosti

24.01.2022. 09:54 | 1126 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Krajem prošle godine završen je projekt kroz koji je održano 25 folklornih radionica za djecu i mlade s područja Lipika i Pakraca. Smatrajući projekt uspješnim, Darko Derenj predsjednik SKD Prosvjeta pododbor Pakrac-Lipik i Mirsada Popović Damjanović, zamjenica predsjednika pododbora, ujedno i dogradonačelnica Pakraca iz redova srpske nacionalne manjine sazvali su sastanak, na koji se odazvala većina roditelja, a na kojem se razgovaralo o nastavku daljnjih aktivnosti i suradnje.

Upoznavajući prisutne roditelje s aktivnostima pododbora Pakrac-Lipik i sekcijama koje djeluju, odnosno s onima koje su u planu da počnu s radom, dogovoreno je da se sve aktivnosti u budućnosti odvijaju u okviru SKD Prosvjeta pododbor Pakrac-Lipik. Probe će se i dalje odvijati u Društvenom domu u Kraguju, koji je Grad Pakrac ustupio na korištenje SKD Prosvjeta.

Kako nas je izvijestio predsjednik pododbora, u prošloj godini je bilo dosta ulaganja u opremanje zgrade Društvenog doma u Kraguju. Zahvaljujući Srpskom narodnom vijeću iz Zagreba i SKD Prosvjeta iz Zagreba,  početkom 2021. postavljene su pločice u sali za probe i dvije manje prostorije, ukupno oko stotinu metara kvadratnih (investicija vrijedna 20.000 kuna). Grad Lipik i Vijeće Srpske nacionalne manjine Požeško - slavonske županije su financijski pomogli u kupovini izolacijskog materijala koji su postavili sami članovi Prosvjete. Također je SNV donirao sredstva za ogradu oko doma u Kraguju u vrijednosti oko 12.000 kuna koju će postaviti članovi Prosvjete i mještani Kraguja. Najveća je investicija stigla krajem prošle godine od strane Grada Pakraca kroz projekt „Adaptacija društvenih domova na području grada Pakraca“ u vrijednosti 104.639,69 kuna za postavljanje nove stolarije na Domu, kao i izgradnju rampe za invalide na ulazu u Dom.

Ovom prilikom Darko Derenj se zahvalio svima na pomoći i razumijevanju za rad SKD Prosvjete na području Lipika i Pakraca.


LIRA ispod članka