Jelka1
Jelka1
Medianno
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena

Građani kontinuirano dragovoljno predaju oružje i eksplozivna sredstva

12.01.2022. 08:20 | 1866 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

 

 

Kampanja „Manje oružja-manje tragedija“ traje neprekidno od 1. rujna 2007. i proglašena je najuspješnijom kampanjom ove vrste u povijesti Ujedinjenih naroda (tadašnji stalni predstavnik UNDP-a Yuri Afanasiev je za akciju „Manje oružja, manje tragedija“ rekao je kako je riječ o najučinkovitijoj kampanji u prikupljanju oružja u povijesti UN-a).

Uspješnost kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ Ministarstva unutarnjih poslova iz godine u godinu dokazuju značajne brojke dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava.

Od početka kampanje, odnosno od 1. rujna 2007. do 31. prosinca 2021. na području Policijske uprave požeško-slavonske građani su dragovoljno predali 610 komada raznog vatrenog oružja (dugo, kratko, repetirajuće, poluautomatsko i dr.), 2.268 komada raznog rasprskavajućeg oružja (ručne bombe, mine i ostalo) 203.242 komada raznog streljiva i 108 kg eksploziva, doznajemo iz izvještaja kojeg nam je poslala policijska glasnogovornica Nikolina Janković.

U tom je izvještaju naglašeno i to da su u sklopu ove kampanje tijekom 2021. godine, građani na području Policijske uprave požeško-slavonske dragovoljno predali 105 komada raznog vatrenog oružja (dugo, kratko, repetirajuće, poluautomatsko i dr.), 208 komada raznog rasprskavajućeg oružja (ručne bombe, mine i ostalo), 11304 komada raznog streljiva i 14,1 kg eksploziva te 490 komada raznih pirotehničkih sredstava.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ još traje. MUP poziva i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto vozilom te preuzeti opasna sredstva na siguran način.

Osim što bez sankcija mogu predati ilegalno oružje, građani mogu predati i zaostala zabranjena pirotehnička sredstva (redenici i petarde) koja spadaju u kategorije F2 i F3.

Još jednom napominjemo da je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena.

Foto: PU požeško-slavonska


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/