Narodne kupke vanjski
LIRA okomiti
Završni radovi obnove

FOTO: Izrada fasade na crkvi sv. Jurja Mučenika u D. Čagliću

24.11.2021. 11:20 | 2108 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

U tijeku je izrada fasade na crkvi sv. Jurja Mučenika u Donjem Čagliću, doznajemo od župnika Roka Ivanovića. Riječ je o završnim radovima na obnovi ovog sakralnog objekta stradalog u ratnom vihoru 1991. godine. Radove, koje financijski pomaže Požeška biskupija, izvodi lokalni građevinski obrt Davona Bau.

Ako, uz Božju pomoć budu vremenske prilike dopuštale, planirano je do kraja godine s fasadom završiti.“, istaknuo je ovom prilikom vlč. Ivanović.

Nakon fasade još preostaje uređenje eksterijera, odnosno od ulaznih vrata crkve pa do ceste bit će postavljena betonska staza.

Upravo zahvaljujući Požeškoj biskupiji, Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, Gradu Lipiku te mještanima, izgradnja, odnosno obnova katoličke crkve u Donjem Čagliću započela je krajem 2017. godine, u vrijeme župnika Joze Zorića.

Za to vrijeme radovi na obnovi ovog sakralnog objekta odvijali su se kroz nekoliko faza; od zemljanih i armirano betonskih pa sve do tesarskih, limarskih, zidarskih i krovopokrivačkih. Ugrađena je stolarija, postavljeno crkveno zvono i toranj, a odrađeni su i unutarnji radovi u crkvi, počevši od struje i ostalog potrebnog uređenja. 

 


LIRA ispod članka