Darvil2
LIPIK test
Medianno
HVIDRA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Stipan Grgić dobio novi mandat na čelu županijske HVIDRA-e

26.10.2021. 14:36 | 587 pregleda | Vijesti

U prostoru pakračke HVIDRA-e danas je održana 22. redovna izvještajna i izborna Skupština Zajednice udruga i članova  HVIDRA-e Požeško-slavonske županije. Osim članova, skupštini su nazočili požeško – slavonski dožupan Ferdinand Troha, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te predsjednik pakračkog Gradskog vijeća Miroslav Ivančić. Prije početka skupštine, položeni su vijenci i svijeće kod novog spomenika posvećenog hrvatskim braniteljima na pakračkom središnjem trgu.

Piše:
Matija Kulhavi

Skupštini je podneseno izvješće o radu Udruge, financijsko izvješće, izvještaj nadzornog odbora i suda časti.

Osim obilježavanja važnih datuma iz Domovinskog rata, članovi HVIDR-e, iako pod znatno otežanim uvjetima zbog novonastale situacije s pandemijom koronavirusa u proteklom su razdoblju provodili većinu svojih redovnih zadaća u skladu s ranije prihvaćenim planom i programom rada. Nažalost, zbog već poznatih razloga istaknuto je da ni ove godine SŠNIDOR (Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata) neće biti moguće organizirati tako da se niti izlučna natjecanja nisu provela.

Nakon podnesenih izlaganja, članovi su prionuli izboru predsjednika i dopredsjednika ŽZU HVIDR-e, predsjednika i članova NO, predsjednika i članova Suda časti, te izbora delegata Sabora HVIDR-e RH.

Stipan Grgić ponovno je izabran za predsjednika županijske HVIDR-e, a Zdenko Vukić za dopredsjednika. U nadzorni odbor su izabrani Radovan Augustinović, Nikola Jurišić, Mirko Kuliš, Marko Marošević, Darko Mercluft, Zoran Petrović i Ivica Tomić, a novoizabrani članovi Suda časti su Vinko Bedi, Marijan Gašpar, Josip Hajdinger, Vladimir Mihalj, Dinko Orešković i Ivica Stokić.

Zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha čestitao je novoizabranom rukovodstvu te im poželio puno uspjeha. On je istaknuo kako se ove godine navršava trideseta obljetnica od početka ratnih zbivanja naglasivši kako udruge proistekle iz Domovinskog rata imaju posebno značenje. Napomenuo je i to kako su članovi ovih udruga prisutni u javnom životu svojih gradova, ali i županije, pri čemu im je iskazao zahvalu.

Prilikom obilježavanja važnih datuma iz Domovinskog rata mi evociramo naša stradanja, ali i naše pobjede, jer u ovom dijelu Lijepe naše mi imamo što slaviti jer mi smo u ratu pobijedili, prvenstveno zahvaljujući hrabrosti i žrtvi naših branitelja.“, rekao je dožupan Troha i još jednom istaknuo da u Požeško-slavonskoj županiji uvijek imaju iskrenu potporu.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana također je čestitao izabranim predstavnicima te kazao kako je smisao postojanja ovakvih udruga proisteklih iz Domovinskog rata opravdan od samog početka otkako su osnovane. Kroz njih se potiču i organiziraju razna događanja vezana za Domovinski rat, ali kroz njih članovi mogu doći do informacija kroz koje mogu ostvariti prava koja im pripadaju.

Gradonačelnik Kasana se također osvrnuo na činjenicu da je 30 godina prošlo od početka rata ustvrdivši kako i ustroj Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik, kojoj je na čelu sjajno funkcionira zahvaljujući dobroj organizaciji. U konačnici, iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Grada Lipika sa županijskom HVIDR-om i vjerom u njezin uspješan nastavak.

Čestitke izabranima uputio je i predsjednik pakračkog Gradskog vijeća Miroslav Ivančić. „Puno se toga napravilo u posljednje vrijeme, snima se film o početku rata u Pakracu, ali i o oslobođenju Lipika.“, rekao je Miroslav Ivančić te dodao kako će se snimati i film o obrani Zapadne Slavonije. „Konačno se uloga naše županije, naših gradova i naših branitelja pravilno vrednuje u okvirima naše domovine.“, istaknuo je Ivančić.

Novoizabrani predsjednik županijske HVIDR-e, Stipan Grgić se zahvalio na ukazanom povjerenju te pozvao sve članove da se uključe u njezin rad kako bi udrugu vodili što uspješnije.

 


Darvil3